Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αντιδημαρχία Καθαριότητας: Μηνυτήρια αναφορά για τα φαινόμενα δολιοφθοράς


Στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, το φαινόμενο αφαίρεσης ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, οι παράνομες χωματερές, η καύση κάδων απορριμμάτων και η παρεμπόδιση του έργου των εργαζομένων της Καθαριότητας στην περιοχή των Αη Βασιλιωτίκων.

Το ‘πε και το ‘κανε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, αναφορικά με την προσφυγή του στην Εισαγγελία, γύρω από θέματα που αφορούν την Καθαριότητα. Από τις 21 Νοεμβρίου ο κ. Γκούντας είχε προαναγγείλει το θέμα μιλώντας τότε στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Έτσι λοιπόν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έγινε στις 8 Δεκεμβρίου καθώς από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Τέσσερα είναι τα θέματα για τα οποία η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ζητά την αρωγή και βέβαια κατ’ επέκταση την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Πρώτον, το φαινόμενο αφαίρεσης ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους απορριμμάτων, κυρίως από ομάδες Ρομά

δεύτερον, η παρεμπόδιση του έργου των εργαζομένων της Καθαριότητας στην περιοχή των Αη Βασιλιωτίκων. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα καταγγέλθηκαν επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων, ενώ είχαν προκληθεί φθορές σε σάρωθρο του Δήμου

τρίτον, το φαινόμενο καύσης κάδων απορριμμάτων και

τέταρτον, οι παράνομες χωματερές σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αποτελούν εστίες μόλυνσης.

«Για τα συγκεκριμένα θέματα ήμασταν αναγκασμένοι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό πράξαμε στις 8 του μήνα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά» σημείωσε στη «Σ» ο Χρήστος Γκούντας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο περιορισμός –όσο τουλάχιστον αυτό είναι εφικτό- των προαναφερθέντων φαινομένων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της καθαριότητας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: