Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών (φωτο)

Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου στο Παπαστράτειο Μέγαρο


Σε «πηγή ζωής» και προσφοράς μετατράπηκε χθες το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου που εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Δήμου «Παραμύθι από Ζάχαρη». 


Στον ίδιο χώρο, η «Ακτίνα Εθελοντισμού» συγκέντρωνε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» πραγματοποιούσε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του, διαθέτοντας χειροποίητα δώρα, στολίδια, γλυκά, ημερολόγια, τετράδια και μολύβια.
Εκτός από την κοσμοσυρροή στο Παπαστράτειο Μέγαρο για την αιμοδοσία, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος, καθώς αρκετοί πολίτες, επιθυμούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και κυρίως να γίνουν δότες του μυελού των οστών. Η αύξηση του ενδιαφέροντος μάλιστα προσδιορίζεται στο 20%!     
Η Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Ευγενία Βλάχου μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «είναι η τελευταία εθελοντική αιμοδοσία για το 2017 και γίνεται σε συνεργασία με την «Φλόγα» τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, καθώς και με την «Ακτίνα Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου. 
Ο κόσμος ενδιαφέρεται, τόσο για τις δράσεις του συλλόγου μας, όσο και για να δώσει αίμα και βέβαια να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την «Φλόγα». Η αύξηση που παρατηρείται είναι στο ενδιαφέρον για την ενημέρωση. Το ποσοστό προσδιορίζεται στο 20% και αφορά και την προσφορά μυελού των οστών και την εθελοντική αιμοδοσία».
Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Κώστας Καλαντζής ανέφερε: «Είμαστε εδώ σαν Δήμος Αγρινίου και συγκεντρώνουμε τρόφιμα. Μέσα από την αιμοδοσία των γιορτών πάντα γίνεται μια προσπάθεια από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και μας βοηθάει στην συγκέντρωση τροφίμων. Όλοι αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή. Ο κόσμος έρχεται προσφέρει αίμα και παράλληλα μπορεί να βοηθάει και τους συμπολίτες του».
Η εκπρόσωπος της «Φλόγας» Αγρινίου, Ελένη Κωστοπούλου σημείωσε: «αυτό που προσφέρει η «Φλόγα» δεν μπορεί να το προσφέρει η πολιτεία ολόκληρη. Βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες δίνοντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να ιαθεί».
Συνδιοργανωτές στην τελευταία για το 2017 εθελοντική αιμοδοσία ήταν επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, η Φιλαρμονική, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γ.Ε.Α. και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου.
aimodosia1 (1)
aimodosia1 (2)
aimodosia1 (3)
aimodosia1 (4)
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
Δείτε κι άλλες φωτο από τη σελίδα του του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: