Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Βαθιά ανάσα στα οικονομικά του Νοσοκομείου Αγρινίου! (ηχητικό)


- Αύξηση του προϋπολογισμού για το 2018
- Έρχονται νέες προσλήψεις γιατρών
– Ικανοποίηση Δημήτρη Μιχάλη


Με πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την κατανομή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, μετά από κεντρική επιλογή για ενδυνάμωση των μονάδων που όντως απαιτείται, χορηγήθηκε αύξηση στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας για το 2018.

Έτσι, αυξάνει σημαντικά ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ αύξηση υπάρχει και για το Νοσηλευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου.

Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Αγρινίου ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 10% περίπου.
μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, προαναγγέλλοντας εκτός των άλλων προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, γεγονός που χαρακτηρίζει ως μεγάλη ανάσα για τη νοσηλευτική μονάδα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης:

«Έχουμε κάνει μια πολύ μεθοδική δουλειά. Έχουμε πείσει τους επόπτες μας, την ΥΠΕ και το Υπουργείο ότι εδώ τα χρήματα πιάνουν τόπο, παρά τις Κασσάνδρες περί κακοδιαχείρισης πετύχαμε εξασφάλιση αύξησης του προϋπολογισμού για το 2018 και μάλιστα σημαντική. Πλέον θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε δυναμικά στο σχεδιασμό που έχουμε. Να αποπερατώσουμε δηλαδή τεχνικές εκκρεμότητες και την ενδυνάμωση των εσωτερικών λειτουργιών.

Κυρίως, θα προστεθεί σημαντική δύναμη γιατρών προκειμένου να μπορέσουμε να περάσουμε στο μειωμένο ωράριο, στο 48ωρο. Η αύξηση λοιπόν του προϋπολογισμού μας λύνει τα χέρια καθώς θα δώσουμε ένα σημαντικό ποσό σ’ αυτή την κατεύθυνση και να προσλάβουμε καινούριους γιατρούς.

Παράλληλα θα εκσυγχρονίσουμε κάποιους ιατροτεχνολογικούς εξοπλισμούς που έχουμε στο νοσοκομείο μας και θα δρομολογήσουμε κάποιες περαιτέρω δράσεις. Το αυστηρά απόλυτο ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση του 10% είναι περίπου 600 χιλιάδες ευρώ.

Επιπρόσθετα, έχουμε και 200 χιλιάδες ευρώ περίσσευμα από πέρσι που αυτό αυτομάτως σημαίνει 800 χιλιάδες. Η αύξηση που δόθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι της τάξεως των 100 χιλιάδων ευρώ».



Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: