Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Γιώργος Παπαναστασίου: Ούτε ευρώ για τους πληγέντες! (ηχητικό)


- Δριμεία κριτική του Δημάρχου Αγρινίου στην Κυβέρνηση
– Απαλλαγή των πλημμυροπαθών του Δήμου από τα Δημοτικά Τέλη για το 2018


Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, άσκησε για μία ακόμα φορά ο
Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αναφορικά με την καθυστέρηση παροχής οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων του Δήμου. 

Ο κ. Παπαναστασίου, μιλώντας στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» σημείωσε, ότι ακόμη οι πληγέντες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ, ενώ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, θα αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των πλημμυροπαθών του Δήμου, από τα Δημοτικά Τέλη για το 2018.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, μέσω της οποίας ζητά άμεσα το Αγρίνιο να συνδεθεί με την Ιόνια Οδό, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της περιοχής και την προσωρινή απαλλαγή από τα διόδια του Κουβαρά όσων διέρχονται από το σημείο, υποστήριξε ότι επί της ουσίας διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα. «Οι συγκεκριμένες κινήσεις έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν γίνει από την ίδια την πολιτεία και όχι να τις διεκδικούμε εμείς σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε:

«Η απόφαση πάρθηκε ήδη από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε ξεκάθαροι. Τους πληγέντες θα τους απαλλάξουμε πλήρως από όλα τα Δημοτικά Τέλη (Καθαριότητας, Φωτισμού και Δημοτικό Φόρο). Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους ανθρώπους αυτούς.

Την ίδια στιγμή, οι πιέσεις μας είναι συνεχείς, καθώς η πολιτεία θα πρέπει να χορηγήσει τα επιδόματα, τα οποία οφείλει να δώσει, όπως έπραξε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εκτός από την αρχική βοήθεια που ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπάρχει μέχρι και αυτή τη στιγμή κάτι άλλο.

Περιμένουμε τα πρώτα επιδόματα των 500 περίπου ευρώ, αλλά πρέπει να υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση να ισχύσει στην περιοχή μας, ότι εφαρμόστηκε στη Μάνδρα και στη Σαμοθράκη για 5.000 και 8.000 ευρώ, για οικίες και επιχειρήσεις. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η κανονικότητα των πολιτών».
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: