Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Εγγραφο "βόμβα" αποκαλύπτει εγκληματική ευθύνη της Δημοτικής αρχής


ΈΓΓΡΑΦΟ «ΒΌΜΒΑ» (αριθ. πρωτ. 88141/11-12-17)
ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:
«Το έργο καθαρισμός ανοικτών ρεμάτων και χείμαρρων Δήμου Αγρινίου ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ»

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ.
_________
Στις 27 Μαρτίου 2017 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου αποφασίστηκε ΟΜΌΦΩΝΑ η εκτέλεση του έργου: «καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων Δήμου Αγρινίου έτους 2017, προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ» μετά από μελέτη - τεχνική περιγραφή που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.

Στη μελέτη αυτή με αριθμό 30/16-3-2017 και συγκεκριμένα στην από 16/03/2017 τεχνική περιγραφή η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου μεταξύ άλλων αναφέρει: « …. Η παρούσα τεχνική περιγραφή αναφέρεται στον καθαρισμό της κοίτης χειμάρρων ή ρεμάτων …… όπου παρατηρείται χρόνια εναπόθεση φερτών υλικών και χωμάτων και προβλέπεται η εκβάθυνση και διαπλάτυνση της κοίτης με την παράπλευρη απόθεση των προϊόντων εκσκαφών για τη φόρτωση και τελική απομάκρυνση αυτών…»

Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν για τους συνδημότες μας και τις περιοχές που επλήγησαν, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δημήτρης Τραπεζιώτης, υπέβαλε αίτηση στο Δήμο Αγρινίου προκειμένου να πληροφορηθεί εάν το ανωτέρω έργο εκτελέστηκε μερικώς ή ολικώς και έλαβε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου το με αριθ. πρωτ. 88141/11-12-2017 έγγραφο - απάντηση «ΒΟΜΒΑ» ότι το έργο αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ και την οποία απάντηση σήμερα δημοσιεύουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που πλημμύρισαν τα ρέματα στο Ζευγαράκι, των Αγίων Πάντων και της Γκένοβα στο Αγρίνιο και το Λιγόρεμα στο Καινούριο επιφέροντας τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών του Δήμου μας.

Έτσι λοιπόν είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Αγρινίου που έχει εκ του νόμου την ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η ευθύνη του δε αυτή μεγιστοποιείται και εγγίζει τα όρια του ποινικού αδικήματος διότι αυτός έχει την αρμοδιότητα των έργων, είχε ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία ότι αναμένονταν ακραία καιρικά φαινόμενα και επίσης είχε δεχθεί έγγραφες αιτήσεις και οχλήσεις από κατοίκους και Δημοτικούς Συμβούλους για την αναγκαιότητα καθαρισμού των ρεμάτων και των χειμάρρων του Δήμου μας και έτσι ήταν γνωστά, συγκεκριμένα και εντοπισμένα τα σημεία από όπου θα μπορούσε να παραχθεί κίνδυνος ο οποίος δυστυχώς επήλθε με αποκλειστική υπαιτιότητα του Δημάρχου ο οποίος έχει το θράσος σήμερα να εμφανίζεται και ως διαμαρτυρόμενος!!!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 13/12/2017 και όπου συζητήθηκε το θέμα των πλημμυρών, ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν μπόρεσε όμως να δώσει εύλογες και πειστικές εξηγήσεις στις συνεχείς και επίμονες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων για πιο λόγο το έργο του καθαρισμού των ρεμάτων και χειμάρρων του Δήμου μας δεν εκτελέστηκε και άρχισε να αναφέρεται στη σφοδρότητα των καιρικών συνθηκών, να διαφημίζει τις ενέργειες του Δήμου μετά την καταστροφή και να κάνει πολιτική μετάθεσης ευθυνών εμμέσως πλην σαφώς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Κυβέρνηση.

Το να περιγράφουμε όμως το μέγεθος των φυσικών καταστροφών ως σύμπτωμα και αποτέλεσμα ενός τυχαίου φυσικού γεγονότος και να αναζητούμε τις βέλτιστες επιχειρησιακές πρακτικές ως επιμηθείς ή να παρηγορούμε τους παθόντες είναι ένα επικίνδυνο πολιτικό σύμπτωμα διότι συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες και ευθύνες.

Επειδή οι τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι συνδημότες μας και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν πλήρως με τις χρηματικές ενισχύσεις και τα βοηθήματα που χορηγεί το Κράτος στους παθόντες.

Επειδή το πολιτικό σύστημα της χώρας μας ακόμη και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμνηστεύει συνεχώς τον εαυτό του και ακολουθεί την οδό της πολιτικοποίησης των ευθυνών που προκύπτουν από την παράλειψη νόμιμων οφειλομένων ενεργειών με αποτέλεσμα να επέρχεται σύγχυση και στο τέλος κανένας να μην ευθύνεται και επίσης κανένας να μην τιμωρείται,

Επειδή ο Δήμαρχος και η σημερινή Δημοτική Αρχή αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, παρίσταται ανάγκη προσφυγής των παθόντων στις αρμόδιες Δικαστικές και άλλες αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποζημιωθούν πλήρως για τη βλάβη που υπέστησαν παράλληλα με την απαίτηση - διεκδίκηση για τη λήψη μέτρων ανακούφισής τους, όπως η άμεση καταβολή χρηματικής βοήθειας, η αναστολή επιβολής δημοτικών τελών κ.α.

Εμείς ως Παράταξη συλλέγουμε στοιχεία, τα οποία θα υποβάλλουμε συνημμένα με μηνυτήρια αναφορά μας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, προκειμένου να εξειδικευτούν οι ευθύνες και να αποδοθούν εκεί που ανήκουν για αυτό το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του περιβάλλοντος, της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των συνδημοτών μας.

ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: