Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η Λέσχη άνοιξε,τα προβλήματα παραμένουν στο Αγρίνιο!

Λύση -έστω και προσωρινή- δόθηκε για τη σίτιση των φοιτητών - Ο Δήμος ανέλαβε το κόστος, αλλά μέχρι πότε;

Αφού χρειάστηκε να περάσει από 40 κύματα, να σημειωθεί σφοδρή αντιπαράθεση στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια να κινητοποιηθούν οι φοιτητές του Αγρινίου, τελικά ο Δήμος Αγρινίου έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» -έστω και προσωρινά- και πλέον οι φοιτητές θα σιτίζονται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε, ότι την περασμένη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η Φοιτητική Λέσχη του Αγρινίου έκλεισε, καθώς ο επαγγελματίας που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών παραμένει απλήρωτος εδώ και καιρό, καθώς ο Επίτροπος μπλόκαρε την πληρωμή του ποσού από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και παρέπεμψε το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος: «Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης.
Με παρέμβαση του Γιώργου Παπαναστασίου εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Αγρινίου η επαναλειτουργία της λέσχης προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την σίτιση των φοιτητών».
Με ποιο ακριβώς όμως τρόπο, έλυσε η Δημοτική Αρχή το θέμα; Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» ο Δήμαρχος Αγρινίου, παρουσία των φοιτητών, επικοινώνησε με τον επαγγελματία και δεσμεύτηκε να καλύψει το κόστος σίτισης των φοιτητών, μέχρι να δοθεί οριστική λύση και πλέον η Λέσχη λειτουργεί κανονικά. Ευλόγως όμως γίνεται αντιληπτό, ότι τα οικονομικά του Δήμου Αγρινίου, δεν επιτρέπουν εσαεί την κάλυψη του κόστους σίτισης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι το θέμα αναμένεται να βρει οριστική λύση μέσα στις γιορτές. 
Από την πλευρά τους, οι φοιτητές, κρατούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται αμέσως μετά τις γιορτές να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για τον καθορισμό της στάσης τους, καθώς τα προβλήματα γύρω από την λειτουργία και το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου παραμένουν.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: