Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τους "φτωχούληδες" της Βουλής! Μας λένε τι κατέχουν,αλλά όχι το "πόθεν έσχες"! (δείτε όλες τις δηλώσεις)

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των βουλευτών με τρία χρόνια καθυστέρηση

Για μια ακόμα φορά οι "φτωχούληδες" της Βουλής ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ το κοινό αίσθημα με τη δημοσιοποίηση του "τι κατέχουν" και όχι του "πόθεν έσχες" αυτών όπως επιβάλει ο νομοθέτης.

Και είναι πολλά,πάρα πολλά αυτά που κατέχουν οι "φτωχούληδες"
βουλευτές μας,σε κινητά και ακίνητα που φυσικά δεν αποκτούνται από καμία έμμισθη εργασία,τόσα που αν αποφάσιζαν να κάνουν τη μεγάλη κίνηση ως πατριώτες και να χαρίσουν τα μισά στο κράτος ίσως να βούλωναν πάρα πολλές τρύπες. Κάτι τέτοιο όμως θέλει ΨΥΧΗ και ΚΑΚΑΛΑ...

Η ουσία όμως και το πνεύμα του νομοθέτη είναι να μάθει ο κάθε ένας από μας που τα βρήκαν όσα κατέχουν,ώστε να μπορεί να κρίνει την εντιμότητα αυτών που μπαίνουν στην πολιτική και να φαίνεται αν εκ της ασκήσεως των βουλευτικών καθηκόντων φτώχυναν ή πλούτισαν.

Δυστυχώς αυτό το περνάνε στο ντούκου και απλά κάνουν μία δήλωση,που πολλές φορές όπως έχει αποδειχτεί δεν τα περιέχει όλα...

Με καθυστέρηση λοιπόν τριών ετών, τόση που σε συνδυασμό με τις έκτοτε εκλογικές αναμετρήσεις τα καθιστούν «στοιχεία» ουσιαστικά μειωμένου ενδιαφέροντος από πλευράς επικαιρότητας, δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από τη Βουλή οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού προσωπικού για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση δηλαδή του 2012!!!!).

Ενδεικτικό είναι ότι απουσιάζουν δηλώσεις πολιτικών αρχηγών όπως των κ. Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη, οι οποίοι τότε δεν ήταν βουλευτές, όπως επίσης και σημερινών βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές του 2015.

Η μελέτη των σχετικών δηλώσεων «δυσχεραίνεται» περαιτέρω εξαιτίας και του γεγονότος ότι βάσει του νέου νόμου, δεν δημοσιοποιούνται διευθύνσεις των ακινήτων: το γεγονός αυτό, αν και είναι εύλογο ως προς το γιατί συμβαίνει - προστασία προσωπικών δεδομένων – εύκολα δημιουργεί ασάφειες σε βάρος των υπόχρεων, καθώς κάποιος μπορεί να εμφανίζεται με πολλές «εγγραφές», να αφορούν το ίδιο ακίνητο (οικόπεδο και κτίσματα επ’ αυτού).

Το κλίμα ασάφειας και κατ’ επέκταση τα διαχρονικά ερωτήματα – πέραν, φυσικά, εκείνου το οποίο αφορά το «πόθεν» και που δεν είναι ορατό εξαιτίας του συστήματος ελέγχου και δημοσιοποίησης των δηλώσεων, διατηρείται και από το γεγονός ότι εξακολουθούν να μην γίνονται γνωστά στοιχεία αναφορικά με περιπτώσεις βουλευτών οι οποίοι εκλήθησαν «για διευκρινίσεις».

«Οπου συνέτρεχε περίπτωση κάλεσαν οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές τους υπόχρεους προς παροχή διευκρινίσεων», και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο», σημειώνεται σε σχετικό δελτίου Τύπου. Οι εν λόγω Εκθέσεις για τους «προβληματικούς», έστω και με απόκρυψη του ονόματος του υπόχρεου, δεν δημοσιοποιήθηκαν επίσης, με αποτέλεσμα να μην γίνονται γνωστά έστω τα λάθη και οι παραλείψεις των πολιτικών προσώπων.

Καθώς στο παρελθόν, μέσα σε αυτό το περιβάλλον ασάφειας, διαπιστώθηκε πως παρά τους ελέγχους κατεγράφησαν σοβαρές περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας, πλέον αποφεύγεται και στις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις να επαναληφθούν «διαπιστώσεις» όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν, ότι δεν βρέθηκαν μη κανονικά στοιχεία στις δηλώσεις. Στον αντίποδα, καταγράφεται ευθέως η επιφύλαξη των ελεγκτών:

«Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στην διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους. Η Επιτροπή, μετά το πέρας του ελέγου από τους ορκωτούς λογιστές και με βάση πάντοτε την έκθεση αυτών και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί αρμοδιότητα για επανέλεγχο των ως άνω δηλώσεων, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο».

Υπενθυμίζεται ότι για περιπτώσεις ακόμα και (σημερινών) υπουργών, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα έγινε επανέλεγχος, ενώ δηλώθηκε και ανεπισήμως πλην όμως αρμοδίως, πως εάν παρίστατο ανάγκη –καθώς διαφαίνονταν «σοβαρά προβλήματα»- θα ζητείτο ακόμα και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για πρώτη φορά φέτος οι δηλώσεις δόθηκαν στον Τύπο όχι σε έντυπη, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή (cd).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΔΩ

Δείτε ενδεικτικά μερικά "πόθεν έσχες" των μεγάλων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ






από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: