Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Εξιχνιάστηκε μετά από ένα χρόνο η ληστεία στα ΕΛΤΑ Παναιτωλίου


Εξιχνιάστηκε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο η ένοπλη ληστεία που έγινε τον Ιούλιο του 2016, σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στο Παναιτώλιο Αγρινίου, με λεία 5.285 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε
δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Το χρονικό της ληστείας

Στις 29 Ιουλίου του 2016, ένας από τους τρεις δράστες, μετέβη στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 5.285 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, από την οποία είχε αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας και τράπηκε σε φυγή.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, μέσα και έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, βρήκαν το πιστόλι με το οποίο είχε πραγματοποιήσει τη ληστεία ο δράστης, το οποίο του είχε πέσει έξω από το κτίριο, κατά τη διαφυγή του.

Επίσης στην επαρχιακή οδό Παναιτωλίου-Αβόρανης, εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, τη μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης. Από τις έρευνες που ακολούθησαν, προέκυψε ότι ο δράστης, μόλις εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο,στο οποίο τον ανέμεναν οι δυο συνεργοί του και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν προσχεδιάσει τη ληστεία και για το λόγο αυτό είχαν μεταβεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας στο Αγρίνιο, δυο μέρες πριν τη διάπραξη της, σχεδιάζοντας τον τρόπο που θα δράσουν.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ο 41χρονος και ο 49χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: