Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μετρά τις πληγές της η Δυτική Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα, καθώς σοβαρές είναι οι καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες. 
Στην Αιτωλοακαρνανία, πολλές ζημιές έγιναν από τα ορμητικά νερά ρεμάτων πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Αγρίνιο και Μεσολόγγι έχουν κηρυχθεί από το Σάββατο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Την Κυριακή ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης, τεχνικά κλιμάκια άρχισαν να καταγράφουν ζημιές στην πόλη του Αγρινίου και στις κοινότητες Ζευγαράκι, Κλεισορρεύματα, Παναιτώλιο, Παραβόλα, Καινούργιο, Κυρά Βγένα, Τραγάνα και Παλαιοκαρυά του δήμου Αγρινίου.
Στο Αγρίνιο λειτουργεί γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών, ενώ τη Δευτέρα ξεκινάει στο δημαρχείο Μεσολογγίου η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.
Για λόγους ασφαλείας των μαθητών, τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, στον Δήμο Μεσολογγίου. Κλειστά θα είναι επίσης (εξαιτίας ελέγχων από κλιμάκια μηχανικών)το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου, καθώς και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.
Πλημμύρες στην ΠρέβεζαΠλημμύρες στην Πρέβεζα | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Το βράδυ του Σαββάτου ελάχιστοι κάτοικοι έμειναν στα καταλύματα που διέθεσαν οι δύο δήμοι. Αντίθετα, παρέμειναν στα ακίνητα τους από τα οποία προσπαθούσαν να βγάλουν λάσπες και πέτρες με φτυάρια και σκαφτικά μηχανήματα. 
Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, κυρίως σε Ιωάννινα και Πρέβεζα, όπου ολοκληρώθηκαν οι απαντλήσεις υδάτων, και ορισμένα σημεία του οδοστρώματος της Θεσπρωτίας.
Τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.
Τέλος, υποχώρησε ο κίνδυνος από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού τις τελευταίες δύο μέρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης στα ορεινά του νομού Τρικάλων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια: