Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

«Βουτηγμένες» στη λάσπη επιχειρήσεις του Αγρινίου (φωτο)


Τόσα 24ωρα μετά από το εφιαλτικό ξημέρωμα του Σαββάτου υπάρχουν επιχειρήσεις στην «καρδιά» του Αγρινίου που μετρούν πληγές  
Η θεομηνία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία εκτός τις καταστροφές
που προκάλεσε κυρίως σε Μακρυνεία και πρώην Δήμο Θεστιέων δεν άφησε μόνο το «στίγμα» της λάσπης στους δρόμους του Αγρινίου, αλλά προκάλεσε καταστροφή σε τοπικές επιχειρήσεις.

Όλο το Σαββατοκύριακο με εργαλεία και σκούπες ανά χείρας αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης στην περιοχή των οδών Δ. Σταΐκου και Καραπαπάπροσπαθούσαν να καθαρίσουν τις επιχειρήσεις τους και να επανέλθουν στην πρότερη φυσιολογική κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρήσεις στην πόλη που ακόμη και τόσα 24ωρα μετά το εφιαλτικό ξημέρωμα του Σαββάτου καταγράφουν ακόμη ζημιές.
Την μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη επιχείρηση στο Αγρίνιο καταγράφηκε στο καφέ «chez melie» στον πεζόδρομο της Φλώρας Καραπαπά, αντίστοιχη σχεδόν ζημιά υπέστη και το καφέ «Δίπορτο», ενώ εξοπλισμός παρακείμενης επιχείρησης του κλάδου κεφεστίασης και αναψυχής καταστράφηκε, καθώς είχε μεταφερθεί σε χώρο εκτός καταστήματος με σκοπό την ανακαίνιση του.
Ο Κωνσταντίνος Μαυρέλης του καφέ «chez melie» μιλώντας στην «Σ» τόνισε πως: «η καταστροφή ήταν εκτεταμένη. Εκείνη την στιγμή ήμασταν εδώ και βλέπαμε το ποτάμι της λάσπης να έρχεται χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η γυναίκα μου πρόλαβε και ανέβηκε στο πεζούλι που είναι έξω για να μην την παρασύρουν τα νερά. Η λάσπη μέσα στο μαγαζί ήταν τουλάχιστον 20 πόντους. Κόποι χρόνων καταστραφήκαν μέσα σε πέντε λεπτά. Παρ ότι είμαστε αρκετά μεγάλοι θα βγούμε πιο δυνατοί. Ο κόσμος μας συμπαραστέκεται. Περνάνε πολλοί και μας προσφέρουν ηθική συμπαράσταση και αυτό το εκτιμάμε ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε δυνατότεροι. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αυταπάρνηση και η βοήθεια στην κρίσιμη στιγμή των παιδιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τους Ευχαριστούμε πολύ. Η αποκατάσταση δεν θα πάρει πολλές μέρες. Ελπίζουμε ως το τέλος της εβδομάδας να έχουμε κάνει το 90% των εργασιών για να επαναλειτουργήσουμε».
Άλλος επιχειρηματίας της περιοχής ανέφερε πως: «Στο Ζευγαράκι μπορεί να μπήκε μέσα στα σπίτια το νερό, αλλά και εμείς στο κέντρο της πόλης έχουμε τις επιχειρήσεις μας σαν το σπίτι μας. Εδώ είμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται».
Εκτός όμως των εν λόγω επιχειρήσεων σ αυτό το τμήμα της πόλης που επλήγησαν ζημιές υπέστη το βενζινάδικο κοντά στην πλατεία Φλέμινγκ και κυρίως ο υπόγειος χώρος στάθμευσης που είναι στις ίδιες εγκαταστάσεις. Η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε άντληση   υδάτων συνεχώς όπως και την επόμενη ημέρα. 
epixeiriseis1


epixeiriseis2


epixeiriseis3


epixeirisei4


epixeiriseis5
epixeiriseis6
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: