Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Άμεση λύση για το ανάχωμα της κοίτης του Αχελώου και τον κάμπο Καλυβίων-Αγγελοκάστρου


Μετά τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν στο ανάχωμα της κοίτης του Αχελώου, από την επικίνδυνη άνοδο της στάθμης των φραγμάτων της ΔΕΗ, και μπροστά στον κίνδυνο να μην ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο Καλυβίων-Αγγελοκάστρου,
η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά κάλεσε σε διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι προκειμένου να υπάρξει άμεση εξεύρεση λύσης.

Η σύσκεψη έγινε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καλυβίων και Αγγελοκάστρου, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Καλυβίων, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου και παρόντες τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Υφαντή και Λύτρα. Παράλληλα στην αίθουσα της σύσκεψης βρέθηκαν κάτοικοι και παραγωγοί από τις περιοχές που πλήττονται.

Αποφασίστηκε η άμεση πραγματοποίηση τεχνικού έργου προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και να επανέλθει η κοίτη στην προηγούμενη μορφή της. Μηχάνημα της Περιφέρειας είχε κάνει εργασίες και τις προηγούμενες μέρες αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση με έργο που θα δώσει μονιμότερη λύση.

«Το θέμα με τη διαχείριση της στάθμης των φραγμάτων από την ΔΕΗ είναι χρόνιο αλλά δεν έχουμε περιθώριο να χρονοτριβούμε και να ψάχνουμε πού ξεκινά και πού τελειώνει η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Η Περιφέρεια θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του έργου και θα συνδράμει ο ΤΟΕΒ και ο δήμος Αγρινίου. Επισπεύσαμε τις διαδικασίες για άμεση λύση με τη συνεργασία όλων, προς όφελος των κατοίκων και των παραγωγών», ανέφερε σχετικά η κ. Σταρακά.

http://www.agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: