Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Η Μελάνια Τραμπ εγκλωβισμένη στο φλεγόμενο Αμβούργο - Ενισχύσεις από άλλες πόλεις ζητάει η αστυνομία (φωτο & βίντεο)

Κόλαση στους δρόμους του Αμβούργου! Άγρια επεισόδια, συμπλοκές και τραυματίες

- Η Μελάνια Τραμπ δεν μπορεί να ξεμυτίσει από τον χώρο που μένει στο Αμβούργο αφού στους δρόμους γίνονται επεισόδια
- Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από την γερμανική αστυνομία για να επιτρέψουν στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να ακολουθήσει το πρόγραμμά της


Μπορεί ο σύζυγός της να είναι με τους άλλους 19 πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου και να συζητούν τα προβλήματά τους, όμως η Μελάνια Τραμπ έχει ένα προβληματάκι. Δεν μπορεί να ξεμυτίσει από τον χώρο στον οποίο μένει με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Αμβούργο λόγω των διαδηλώσεων για την G20. 

Εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ δήλωσε: «Δεν έχουμε πάρει το ΟΚ από την αστυνομία να βγούμε από το κτίριο».

Την είδηση του "εγκλωβισμού" της Μελάνια στο κατάλυμμά της έδωσε δημοσιογράφος μέσω twitter.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TWEET
at the moment @flotus melania  cannot leave her building in  due to demonstrations

Η Μελάνια έχασε και την κρουαζιέρα για τις συζύγους και τους συζύγους των ξένων ηγετών. Και ήταν η μόνη που δεν πήγε.

Επίσης μια επίσκεψη σ' ένα κέντρο για το κλίμα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε από μια συζήτηση σε ξενοδοχείο του Αμβούργου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους διοργανωτές της συνόδου.

Νωρίτερα η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ που τον μετέφερε στην σύνοδο των G20 αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της κι αυτό, γιατί ο δρόμος είχε κλείσει από διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το buzzfeed.com, οι αρμόδιοι του Λευκού Οίκου άργησαν να κάνουν κράτηση για την σύνοδο των G20 στου Αμβούργο με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ να ''ξεβολευτεί'' λιγάκι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν διαμονή για τον Ντόναλντ Τραμπ στο ξενοδοχείο ''Four Seasons'', για να ανακαλύψουν πως ήταν ''κλεισμένο'' από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν. Το ίδιο συνέβαινε και με τα υπόλοιπα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς είχαν κάνει κράτηση άλλα σημαντικά πρόσωπα που θα έπαιρναν μέρος στην σύνοδο. Η σύνοδος της G20 είχε ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο, και θα χρειάζονταν 9.000 δωμάτια για να φιλοξενήσουν τους ηγέτες μαζί με τους συμβούλους και το προσωπικό τους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τελικά έμεινε σε δωμάτια της Γερουσίας του Αμβούργου, που έχουν φτιαχτεί για καλεσμένους, ενώ το προσωπικό του φιλοξενήθηκε από τον πρέσβη των ΗΠΑ.

Αγρια επεισόδια στο Αμβούργο
Τα επεισόδια είναι από το πρωί εκτεταμένα. Μολότοφ, καπνογόνα, χημικά, αντλίες νερού, καπνοί πάνω από την πόλη, τραυματίες.


Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί εδώ και ώρες ενώ στην πόλη βρίσκονται ηγέτες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και εκείνος του Καναδά και πολλοί πολλοί άλλοι.

Στη G20 συμμετέχουν οι ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων κρατών στον κόσμο
Διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες που έδειχναν εκτός από καμμένα αυτοκίνητα και ζημιές σε καταστήματα και ένα κτίριο δικαστηρίου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) "πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων" που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν "περιπολικά" στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Εικόνες από video δείχνουν πυκνό καπνό πάνω από ένα μέρος της πόλης, χαρακτηριστικό των όσων γίνονται στο κέντρο του Αμβούργου. Η αστυνομική βία δεν έλειψε και εικόνες από τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ διαδηλωτές.

Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το NTV.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20. Ήδη, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τους ηγέτες και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα γίνει η Σύνοδος.

Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς το πρωί, έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε ήδη από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, 111 αστυνομικοί έχουν υποστεί τραυματισμούς, σύμφωνα με το Sputnik.

Το συνδικάτο της γερμανικής αστυνομίας GdP καταδίκασε σήμερα το πρωί «τις μαζικές επιθέσεις βίαιων, ακραίων οργανώσεων», εκτιμώντας ότι «το αυτοαποκαλούμενο Black bloc» εκμεταλλεύθηκε «ειρηνικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να επιτεθεί σκοπίμως» στους αστυνομικούς.

Νύχτα επεισοδίων
Τα επεισόδια στο Αμβούργο το βράδυ της Πέμπτης (06.07.2017) άρχισαν λίγο μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ. Και αυτή τη φορά, τα επεισόδια έγιναν κοντά στο χώρο όπου θα γίνει η Σύνοφος.

Στις συμπλοκές οι εκατοντάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τη διαδήλωση.


Στη διαδήλωση και σε συμπλοκές τραυματίστηκαν 111 αστυνομικοί, από τους οποίους τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο. Οι πιλότοι ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας τραυματίστηκαν στα μάτια όταν άγνωστοι τους στόχευσαν με λέιζερ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια σε συμπλοκές που κράτησαν έως τα μεσάνυχτα.


Η αστυνομία είχε προβλέψει περίπου 100.000 διαδηλωτές θα βρεθούν στην πόλη στο περιθώριο της G20 και περιμένει πως τουλάχιστον 8.000 από αυτούς έχουν σκοπό να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια. 

Τουλάχιστον 13.000 διαδηλωτές προστέθηκαν στην κύρια διαδήλωση χθες, μεταξύ των και περίπου 1.000 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι αναρχικοί, σύμφωνα με την αστυνομία. Έως και 20.000 αστυνομικοί έχουν κληθεί στο Αμβούργο από διάφορα μέρη της Γερμανίας.

Διαδηλωτής κι ο… δήμαρχος της Νέας Υόρκης!
Ανάμεσα σε εκείνους που θα βρεθούν στο Αμβούργο για να διαδηλώσουν θα είναι και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά το κλίμα και το μεταναστευτικό, αναχώρησε.

«Θα συμμετάσχω σε πολλές εκδηλώσεις γύρω από τη G20, περιλαμβανομένης της διαδήλωσης “Hamburg zeigt Haltung” (το Αμβούργο παίρνει θέση) το Σάββατο», ανακοίνωσε ο ντε Μπλάζιο. 

Η διαδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία προσωπικοτήτων του Αμβούργου έχει σκοπό την υπεράσπιση της ισότητας των δύο φύλων, της ελευθερίας του Τύπου, την προάσπιση της ανεκτικότητας και την καταγγελία του εθνικισμού.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Deutsche Welle
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ / ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: