Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

«Βροχή» οι αιτήσεις των πληγέντων στο Δήμο Αγρινίου για οικονομική ενίσχυση (φωτο)

Περισσότερες από 400 αιτήσεις, μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες

Οι διαδικασίες υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης για τους πληγέντες του Δήμου Αγρινίου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η ενίσχυση για τις οικοσκευές ανέρχεται στα 586 ευρώ, το έκτακτο βοήθημα για τις οικίες στις 5.000 ευρώ και για τις επιχειρήσεις στις 8.000 ευρώ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες πολίτες σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου, όπως και άλλων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, έγιναν μάρτυρες μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει ζήσει η Αιτωλοακαρνανία στα χρονικά. Μετά το «χτύπημα» που υπέστησαν πολλά χωριά κυρίως της Μακρυνείας και του πρώην Δήμου Θεστιέων, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δοθούν ενισχύσεις και αποζημιώσεις στους πληγέντες και μάλιστα άμεσα.
Μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των πληγέντων στο Δήμο Αγρινίου μόνο για οικοσκευές φτάνουν στις 150, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη, ενώ το σύνολο των αιτημάτων, όπως συμπλήρωσε ο κ. Γκρίζης, που έχουν υποβληθεί συνολικά, ανέρχεται στις 400 και αφορά σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και άλλες ζημιές.
aitiseis pligentes agrinio dagkli
Ο αριθμός των 400 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Δήμο αφορά, όπως προαναφέραμε, ζημιές παντός τύπου, κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες, Περιφέρεια ή ΕΛΓΑ, τα αιτήματα για αποζημιώσεις που είναι στην δικαιοδοσία τους και κινεί τις διαδικασίες για τα αιτήματα των οικοσκευών που είναι στην δικαιοδοσία του Δήμου.
Ο Δήμος Αγρινίου από το Σάββατο το πρωί, ήδη δέχεται πληγέντες που δηλώνουν ζημιές σε οικοσκευές, ενώ έχει αποστείλει και συνεργεία για την καταγραφή των πληγέντων επί τόπου. Τις δύο πρώτες ημέρες το γραφείο του Δήμου για τις καταγραφές των πληγέντων λειτουργούσε επί 24ωρου βάσεως, ενώ εν συνεχεία, οι ώρες λειτουργίας του είναι από 08.00 το πρωί έως 10.00 το βράδυ στα ισόγεια γραφεία του Δήμου, Δαγκλή και Παπαϊωάννου.
«Στο Ζευγαράκι που υπέστη και την μεγαλύτερη καταστροφή, έχουν πληγεί τα περισσότερα σπίτια, δηλαδή περίπου το 40% με 50% του χωριού. Οι πληγέντες που υποβάλουν αιτήσεις προέρχονται από τα Κλεισορρεύματα, το Καινούριο, την Παραβόλα, το Παναιτώλιο, το Αγρίνιο, τη Νερομάνα, την Κυρά Βγένα, και την Παλαιοκαριά. Το βοήθημα για τις οικοσκευές ανέρχεται στα 586 ευρώ, ενώ στη συνέχεια, τα στοιχεία διαβιβάζονται για να εγκριθεί το έκτακτο βοήθημα των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Γκρίζης, ο οποίος προσέθεσε, πως ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λαμβάνει αιτήματα από τους πληγέντες που τα έχουν υποβάλει τα στο Δήμο Αγρινίου.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: