Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Στις περιοχές του Αγρινίου και του Καινούργιου που πλημμύρισαν περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτ/νίας του ΚΚΕ (φωτο)


Στις περιοχές της πόλης του Αγρινίου και στο Καινούργιο στη συνέχεια των προηγούμενων περιοδειών, όπου  εκατοντάδες σπίτια και καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει, περιόδευσε την Κυριακή και την Δευτέρα   κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Τίμο Παπανικολάου (μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Αγρινίου) και Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του κόμματος.
Στις συναντήσεις εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής που παρά τις υποσχέσεις σε προηγούμενες πλημμύρες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. 

Το κλιμάκιο της ΤΕ του ΚΚΕ έκανε γνωστό στους πληγέντες αγρότες , ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ο φορομπηχτικός ΕΛΓΑ δεν καλύπτει το μεγάλο μέρος των ζημιών (πάγιο κεφάλαιο, μηχανήματα άλλα αγροτικά εργαλεία και υποδομές) τα οποία τα παραπέμπει στα περιβόητα ΠΣΕΑ που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί ακόμα και 5 χρόνια και στο τέλος παίρνουν ψίχουλα.
Επίσης κατήγγειλαν την υποκριτική «έκφραση αλληλεγγύης» της ΕΕ από τη στιγμή που η αρμόδια επίτροπος Κ. Κρέτσου επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω όροι και περιορισμοί ισχύουν στο ακέραιο, ενώ παρέπεμψε τη συζήτηση για πιθανή άρση των απαράδεκτων περιορισμών …στο 2020. 
Την άρση όλων των ορίων και περιορισμών του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ προκειμένου να αποζημιώνει πληγέντες, εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους και την ανάγκη για άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ  στη συζήτηση για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Κάλεσαν τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν «να αποζημιωθούν στο σύνολό των ζημιών, να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη». Επομένως, το ζητούμενο είναι να βάλουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα στο επίκεντρο του αγώνα τους τα δικά τους συμφέροντα, δίχως αυταπάτες ότι μπορεί να ικανοποιηθούν χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο. Να παραμεριστούν αυταπάτες ότι οι λύσεις θα έρθουν στα πλαίσια μιας καλύτερης κυβερνητικής διαχείρισης. Στην κατεύθυνση αυτή δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα λαϊκά προβλήματα.
Επίσης την Δευτέρα το πρωί τις πληγείσες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και ο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Αφού πρώτα άφησαν τους κατοίκους του νομού απροστάτευτους στα φυσικά φαινόμενα, αφού για χρόνια θυσίασαν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό των έργων για το κεφάλαιο, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δια του Υπουργού Εσωτερικών επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, υπόσχονται αντιπλημμυρικά έργα και στήνουν αναπτυξιακά συνέδρια και φιέστες πάνω στην καταστροφή και το θάνατο.
Οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων κρίσιμων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, με κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων όμβριων υδάτων, υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτές οι ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, για τα οποία πανηγυρίζει με θράσος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Αναδεικνύουν τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αναδεικνύουν τελικά την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.
kke-plimires2
kke-plimires4
kke-plimires1
kke-plimires3
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: