Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Σκληρή γλώσσα από τον Δήμαρχο Αγρινίου: «Ούτε για ασπιρίνες»

Άστραψε και βρόντηξε ο Γ. Παπαναστασίου για το ύψος του ποσού της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Άστραψε και βρόντηξε, μιλώντας χθες στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αναφορικά με
το ύψος του ποσού, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο, για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ. Παπαναστασίου δεν δίστασε να κάνει λόγο για κοροϊδία και δούλεμα από την πλευρά της πολιτείας αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ που εγκρίθηκε, δεν φτάνει ούτε για ασπιρίνες!

Ο Δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός. Αυτά τα χρήματα που δόθηκαν, γι’ αυτή την καταστροφή που έπαθε το Αγρίνιο, αυτός ο μεγάλος Δήμος, με την τόσο μεγάλη έκταση και τις εκτεταμένες καταστροφές, είναι λες και μας δουλεύουν. Μας κοροϊδεύουν. Ήρθαν και τα είδαν μόνοι τους.

Ούτε για ασπιρίνες δεν φτάνουν. Κοροϊδία είναι. Δεν σέβονται τον κόσμο που έχασε τα σπίτια του.Δεν σέβονται τον Δήμο, δεν σέβονται κανέναν. Έχουν αίσθηση της καταστροφής που έγινε ή δεν έχουν; Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο για την αύξηση του ποσού. Και στο κάτω – κάτω της γραφής έχουμε σηκώσει σαν Δήμος μια ευθύνη που δεν μας αναλογεί.

Παρόλα ταύτα ήμασταν από την πρώτη στιγμή εκεί. Και να ναι καλά οι υπηρεσίες του Δήμου.Μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Θεωρούσα ότι θα έχουμε την συνδρομή της πολιτείας, αλλά τελικά απ’ ότι φαίνεται, μόνο συνδρομή δεν έχουμε.

Ας σεβαστούν τους ανθρώπους που είναι πνιγμένοι μέσα στη λάσπη και στο χώμα και υποφέρουν.Λίγο σεβασμό, αυτό απαιτούμε, τίποτα περισσότερο. Ελπίζω να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ελπίζω να μην συνεχίσουν να ζουν στον κόσμο τους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι μετά τις αντιδράσεις και τις οχλήσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τελικά το ποσό αυξήθηκε κατά 250.000 ευρώ.Σύνολο δηλαδή 650.000 ευρώ, που σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή και πάλι δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: