Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μηνυτήρια αναφορά για την "Εθνική καρμανιόλα" από την παράταξη Τραπεζιώτη


ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΜΟΛΗ,   ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ»

Συντηρητική "φιέστα" στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για το χρόνο που πέρασε.

Ωμή παραδοχή του Δημάρχου και των εξ' ορισμού  αντιδημάρχων του,
το ότι βαδίζουν πάνω στα σβησμένα χνάρια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς όραμα, χάρτη και πυξίδα, με μοναδικό σκοπό να συντηρήσουν αυτά που παρέλαβαν.
Για καινοτομία και δημιουργία, κανένας απολύτως λόγος.

Δεν είναι όμως αυτά που διακρίνουν τη συντηρητική Δημοτική Αρχή.
Από τα σπλάχνα της πηγάζει και ρέει άφθονη η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ.

Τι προέχει άραγε; Οι απολογιστικές και ανούσιες "φανφάρες" ή ο ουσιαστικός διάλογος για τη λύση – απάντηση ενός  προβλήματος που δημιούργησαν συμφέροντα και σκοπιμότητες και διατηρεί μέχρι  σήμερα η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων με τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια και τη ζωή όλων μας.  

Για μας είναι ήσσονος  σημασίας ο ετήσιος απολογισμός του ανύπαρκτου έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όταν βρισκόμαστε ξανά στη δυσάρεστη θέση, να προσθέσουμε ένα ακόμη τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα, για άλλη μια φορά, στο ίδιο ακριβώς σημείο, στην εθνική οδό (ΕΟ), στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Εικοσάχρονος  φοιτητής, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να χαροπαλεύει στην Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Για ποιον απολογισμό λοιπόν να μιλήσουμε;
Είναι εγκληματική η αδράνεια και η αμέλεια όλων των υπευθύνων. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου έλαβε γνώση, μέσω των απεγνωσμένων επισημάνσεων της Δημοτικής μας Παράταξης καθώς και άλλων δημοτικών συμβούλων,  ότι υπάρχει κίνδυνος  να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα σε αυτό το καταραμένο σημείο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/11/2015 δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται και έχει φροντίσει για την προμήθεια πλαστικών διαχωριστικών με άμμο που θα τοποθετούνταν  εντός των επομένων ημερών στο μέσο του οδοστρώματος. Τίποτα όμως  δεν έγινε! Αποτέλεσμα να ψυχορραγεί ακόμα ένας νέος άνθρωπος στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η Δημοτική Παράταξη ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της προς τους γονείς, τους συγγενείς,  τους φίλους και τους συμφοιτητές του παλληκαριού που ψυχορραγεί.

Το ζήτημα είναι ηθικό και οι ευθύνες δεν είναι απλώς πολιτικές, υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της πολιτικής διάστασης του θέματος και αποκτούν ποινική διάσταση. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/02/2016, υποβάθμισε το θέμα και το ενέταξε στη γενική αναφορά – απολογισμό που έκανε για το έργο της Δημοτικής Αρχής αναφέροντας απλώς ότι προέβη  στις απαιτούμενες ενέργειες και ότι οι διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος είναι χρονοβόρες.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής τυγχάνει πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας ως υπέρτατο έννομο αγαθό. Δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικοί. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές στο Μολώχ της ασφάλτου εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των υπευθύνων.

Για το λόγο αυτό θα καταθέσουμε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για παρακώληση συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και βαριές σωματικές βλάβες ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες  σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή αυτού του εκτρώματος – καρμανιόλα. 
   
Ο λόγος πλέον στη δικαιοσύνη.

Τέλος υπενθυμίζουμε την πρότασή μας:
  • Να φύγουν οι διαχωριστικές μπάρες εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού έτσι ώστε να ενοποιηθούν οι παράδρομοι με τον κεντρικό άξονα του δρόμου, δίνοντας τη δυνατότητα λειτουργίας δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
  • Να κατασκευαστεί ασφαλές κεντρικό διάζωμα στη μέση της οδού.
  • Να δημιουργηθούν κυκλικοί κόμβοι έτσι ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής αναστροφή.
  • Να κατασκευασθούν άμεσα δύο τουλάχιστον υπέργειες διαβάσεις πεζών. Η μια οπωσδήποτε στο ύψος του νέου νοσοκομείου και η άλλη στο ύψος του Σταθμού των Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: