Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η παράταξη Τραπεζιώτη για τη Συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων Αγρινίου


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ως Επιτροπή Παιδείας της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο – Ανατροπή Τώρα, Πολίτες σε Δράση» εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγχώνευση – κατάργηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και δηλώνουμε την ολόπλευρη συμπαράστασή μας στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, για άμεση άρση της αποφασης του Υπουργείου Παιδείας, που έγινε μετά από εισήγηση συγχώνευσης του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Κολοβού, παρά τις αντίθετες απόψεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αγρινίου (αρ. Απ. 7/2016-1/12/2016), του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων καθώς και την μετά τις διαμαρτυρίες αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντη Δυτικής Ελλάδας.
Οι σοβαροί για μας λόγοι που συνηγορούν σ’ αυτό είναι:
  1. Η αναγκαιότητα, με βάση τα σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα, συνύπαρξης Δημοτικού Σχολείου – Ειδικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου – Ειδικού Νηπιαγωγείου (κάτι που το έχουμε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα) για να εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι θεσμοί α) της συνεκπαίδευσης (μέθοδος που ήδη εφαρμόζοταν μεταξύ των δύο Δημοτικών Σχολείων) και β) της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.
  2. Η αποφυγή περιθωριοποίησης των παιδιών του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου.
  3. Η στήριξη σχολείων της γειτονιάς (όπου υπάρχουν) με ικανοποιητικό αριθμό παιδιών και όχι η ενίσχυση σχολείων μαμούθ, με την αποσυμφόρηση συγχρόνως σχολείων του κέντρου της πόλης.
Θεωρώντας ότι η συνύπαρξη των σχολείων βγάζει ωφελημένους το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών και με την άποψη ότι φτιάχνουμε σχολικά κτίρια για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των παιδιών και όχι δυσκολεύοντας παιδιά και γονείς (κάποια παιδιά βρίσκονται πάνω από 1000 μέτρα από το 19ο Δημοτικό Σχολείο και θα χρειάζονται μεταφορά) προκειμένου να γεμίσουμε τα άδεια κτίρια.
Καλούμε:
  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου και ιδίως την παράταξη του κ. Παπαναστασίου να πάρει θέση για την πρόταση του Δημοτικού της Συμβούλου και Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κολοβού, παρά την ομόφωνη αρνητική θέση για τη συγχώνευση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου και να στηρίξει το πενήντα ετών ιστορίας 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου,
  2. Το κ. Κολοβό αντί να εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση συγχώνευσης, να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή των ορίων των όμορων σχολείων τα οποία έχουν ήδη επιβαρυνθεί από πληθωρικά τμήματα παιδιών, κάτι που είναι εις βάρος όλων των μαθητών της περιοχής και
ΚΥΡΙΩΣ 3) απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σοβαρά υπόψη του τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τις σοβαρές παιδαγωγικές αρχές που εξυπηρετούνται στο συγκρότημα σχολείων που βρίσκεται το 9ο Δημοτικό Σχολείο και να αποσύρει της απόφαση για συγχώνευσή του με το 19ο Δημοτικό Σχολείο.
Ζητούμενο για εμάς ως Δημοτική Παράταξη είναι όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας να βοηθιούνται με συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται, να παραμένουν ενεργά και λειτουργικά ώστε να μπορούν να προσφέρουν όλες τις κοινωνικές παιδαγωγικές επιστημονικές ευκαιρίες που οι μαθητές της περιοχής μας έχουν ανάγκη και οι εποχές επιβάλλουν.
Επιτροπή Παιδείας Δημοτικής Παράταξης ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: