Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός Έργου των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ του Δήμου Αγρινίου


Σημαντικά αποτελέσματα για τις
Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αγρινίου
Με επιτυχία συνεχίζουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους, οι 7 Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου, σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Ο Δήμος Αγρινίου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση αποτελούν μια δυναμική ομάδα εταίρων που συνεργάζονται δημιουργικά και στηρίζουν ένα ισχυρό Δίκτυο Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στην περιοχή τους.
Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας των Δομών, το Δεκέμβριο του 2012, έως σήμερα, έχουν καταγραφεί σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας πολλαπλά κοινωνικά οφέλη στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικών πόρων.
Συμβάλλοντας στον περιορισμό της υψηλής ανεργίας των νέων στην περιοχή, δημιουργήθηκαν 33 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες στελεχώθηκαν αποκλειστικά από άνεργους επιστήμονες και επαγγελματίες έως 30 χρονών. Συγκεκριμένα, 5 εργαζόμενοι απασχολούνται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, 3 στο Κοινωνικό Φαρμακείο, 7 στη Δομή Παροχής Συσσιτίων, 9 στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής, 3 στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, 4 στην Τράπεζα Χρόνου και 2 στο Γραφείο Διαμεσολάβησης
Οι εργαζόμενοι αυτοί σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών, παρέχουν καθημερινά υποστήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, υφαίνοντας το δικό τους πέπλο κοινωνικής προστασίας.
Πολλοί συνάνθρωποί μας, από τους πλέον κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, απευθύνθηκαν στις Δομές και έλαβαν ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη, δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Γι’ αυτό, με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, οι εργαζόμενοι στις Δομές, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και συντελεστές της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, είναι σε θέση να αποδείξουν στην πράξη ότι ο απολογισμός του έργου τους δεν αποτυπώνεται μόνο σε αριθμούς, αλλά και στις ανεκτίμητες αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
158
προσφέρθηκαν 71.376 προϊόντα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
103
προσφέρθηκαν 11.842 φάρμακα και
υγειονομικό υλικό
ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
105
προσφέρθηκαν 145.686 γεύματα
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
51
64.260 επισκέψεις και
χρήση του χώρου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ
100
21.967 κιλά λαχανικών
ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ
830
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
830
      
Με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση παρατάθηκε η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αγρινίου από 1.11.2016 έως 31.12.2016 και εγκρίθηκε η σχετική χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: