Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεσηκωμός για το ΕΠΑΛ Καινουρίου


Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί την ειδικότητα Οικονομίας και Διοίκησης – Στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας και η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Έσωσε την παρτίδα το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου

Ξεκίνησε ο χορός των κινητοποιήσεων για την παιδεία στο Αγρίνιο με κοινό «μέτωπο» μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν στο σχολείο τους οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καινουρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο για την διαμόρφωση του πλάνου αντίδρασης από μέρους τους, με φόντο την επικείμενη κατάργηση της ειδικότητας Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καινουρίου, το οποίο ουσιαστικά είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή που συρρικνώνεται και πιθανότατα κλονίζεται και το μέλλον του, καθώς η ειδικότητα αυτή είναι η δημοφιλέστερη στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στη νέα λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας με τα ολιγομελή τμήματα που θα συνεχίσουν να υφίστανται, αν και αρχικά όδευε και αυτό προς κλείσιμο, περιλαμβάνεται τελικά και το τμήμα Ηλεκτρολογίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Χθες το πρωί μετέβησαν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, εκπρόσωποι γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Καινουρίου καθώς και ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας καταθέτοντας ταυτόχρονα και υπόμνημα που αναφέρει τους λόγους που δεν πρέπει να πάψει να λειτουργεί το ΕΠΑΛ.

Μαζί με την απόφαση αυτή, αποφασίστηκε παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Το ΕΠΑΛ Καινουρίου, όπως η «Σ» είχε γράψει από την περασμένη Τρίτη 27 του μήνα με τίτλο «Οδηγούν τους μαθητές των ΕΠΑΛ εκτός εκπαίδευσης – «Συναγερμός» στις μαθητικές κοινότητες», πρέπει να διατηρηθεί ως έχει, διότι η κατάργηση της συγκεκριμένης ειδικότητας, θα οδηγήσει πολλούς μαθητές από τα χωρία του πρώην Δήμου Θεστιέων, αλλά και όλων των υπόλοιπων Δήμων πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας, του Δήμου Θέρμου και μέρους της Ευρυτανίας που συνορεύει με την Αιτωλοακαρνανία, εκτός των σχολικών αιθουσών και γενικότερα εκτός εκπαίδευσης, αφού οι περισσότεροι μαθητές, αδυνατούν να μετακινηθούν στο Αγρίνιο.

Ήδη αρκετοί από αυτούς που έρχονται από τα χωριά της περιοχής, αναγκάζονται να ξυπνούν τα χαράματα για να καταλήξουν με το λεωφορείο στο Καινούριο σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος επισήμανε στη «Σ» ότι: «η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία κατάργηση ειδικότητας του ΕΠΑΛ Καινουρίου, και να μην θέσει αριθμητικούς περιορισμούς στην μόρφωση των παιδιών. Την καλούμε να κάνει το χρέος της απέναντι στους μαθητές, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: