Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Αγρίνιο


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο -σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου- το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου (στο Παπαστράτειο Μέγαρο).


Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου της ΕΚΕ, με ομιλητές διακεκριμένους Καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα, στοχεύει να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση, όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα και όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ).

Το διήμερο πρόγραμμα αποτελείται από επτά κύριες θεματικές ενότητες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας.
Συγκεκριμένα:
1) Στεφανιαία Νόσος
2) Πρόληψη Καρδιοαγγειακών Παθήσεων
3) Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα
4) Καρδιακή Ανεπάρκεια
5) Αρρυθμίες
6) Ειδικά Καρδιολογικά Προβλήματα
7) Βαλβιδοπάθειες

Το συντονισμό του Επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου έχει ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Παράλληλα με το -υψηλού επιπέδου- επιστημονικό πρόγραμμα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις, που αποτελούν τη πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνητότητας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Παπαστράτειο Μέγαρο).

Για δηλώσεις συμμετοχής: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 26413 63457 (08.00-14.30μ.μ.), στο karpa.seminario@gmail.com και στα 6930 983825, 6974 360973 κατά τις απογευματινές ώρες.

Την ίδια ημέρα, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, από τα πιο γνωστά ονόματα της Καρδιολογίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Αν. Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Τσιούφης, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, ο τέως Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Καλλικάζαρος και οι Καθηγητές κ. Κρεμαστινός, Στεφανάδης, Τούσουλης και Μανώλης θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 19.00-21.00, Παπαστράτειο Μέγαρο).

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30/09 στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου στις 19.00μ.μ. Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Aγρινίου, ο οποίος καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, θα στήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης «περίπτερο» ενημέρωσης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και την αξία της πρόληψης, μοιράζοντας ποικίλο ενημερωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: