Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σοβαρές ενστάσεις από φορείς για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αγρινίου (φωτο & βίντεο)


Η παρουσίαση έγινε από τον μελετητή κ. Μ. Παρασκευόπουλο, που αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα εκείνα που προβλέπει η μελέτη, ιδίως για τον κεντρικό ιστό της πόλης του Αγρινίου. 

Υπήρξε αναλυτική επεξήγηση για το που προβλέπονται πεζοδρομήσεις και το ποιες είναι οι στοχεύσεις μέσα από αυτή την παρέμβαση. Ο κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος προέβη μάλιστα και σε αναλυτική παρουσίαση του ποσοστού μείωσης στην κυκλοφοριακή συμφόρηση σε σχέση με το 2004, γεγονός που αποδόθηκε στην πεζοδρόμηση τμήματος της Σούλου και της Παπαστράτου.
Το μεγάλο εύρος των πεζοδρομήσεων, που προβλέπει η μελέτη ωστόσο ήταν που έφερε τις περισσότερες ενστάσεις από φορείς.
koi-syskepsi-kykloforiako2
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti2
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti1Χαρακτηριστικό ήταν το αίτημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτη Μπεσίνη, που ζήτησε μάλιστα την απόσυρση της μελέτης, ενώ από την αρχή της τοποθέτησής του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο άποψη επί του θέματος, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Το κέντρο της πόλης δεν είναι θέρετρο ούτε χειμερινό, ούτε θερινό. Δεν διαθέτει ιστορικά μνημεία , το στηρίζει η αγορά και η εμπορική της κίνηση. Η πρόταση αυτή έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα των προηγούμενων προτάσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μας ξάφνιασε. Οι προτάσεις θέλουν να αλλάξουν ριζικά , απόλυτα και ανεπανόρθωτα το εμπορικό κέντρο και την αγορά της πόλης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεσίνης που χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η μελέτη προβλέπει τη μετατροπή του εμπορικού κέντρου, σε ένα τεράστιο καφενείο με τραπεζοκαθίσματα που θα βιώνουν την απόλυτη μοναξιά αφού η πόλη θα γίνει μη προσβάσιμη».
Το ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η πρόταση στους φορείς, ήταν αυτό που και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ρόκος επεσήμανε ως «μελανό» σημείο στη συνέχεια.
koi-syskepsi-kykloforiako3
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti5
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti6Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τραπεζιώτης εξέφρασε και εκείνος την αντίθεσή του με τα όσα προβλέπει η μελέτη, αφού όπως είπε οδηγεί σε συγκοινωνιακή απομόνωση, έλλειψη κοινοχρήστων χώρων και πρασίνου. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι προτάσεις της Τροχαίας δεν ενσωματώνονται πουθενά, ούτε καν αναφέρθηκε ότι λήφθηκαν υπόψη στο προεισαγωγικό κείμενο της μελέτης, ενώ αντίστοιχα δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Από την Τροχαία ωστόσο εκφράστηκε η άποψη πως η πεζοδρομήσεις στο κέντρο θα βοηθήσουν «αφού έτσι φεύγουν τα μηχανάκια που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα αλλά και τα αυτοκίνητα που  κυκλοφορούν με μεγάλη ένταση μουσικής, γιατί απλά θα αναγκάζονται να κινούνται εκτός κέντρου , κάτι που δεν θα έχει νόημα για αυτούς αφού αυτό που θέλουν είναι να κινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο στο κέντρο για να δημιουργούν ταραχή», αναφέρθηκε από αστυνομικό της τροχαίας, η οποία πρότεινε από  την πλευρά της τροχαίας Αγρινίου να γίνει είσοδος στην πόλη από την Χαριλάου Τρικούπη και να βγαίνουν τα οχήματα από την αερογέφυρα.
Στην εξέλιξη της σύσκεψης τοποθετήθηκαν πολλοί ακόμη φορείς, παρατάξεις αλλά και πολίτες.
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti4
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti3
koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti11koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti7koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti8koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti9koi-syskepsi-kykloforiaki-meleti10
dscn3625
dscn3612-1
dscn3616
dscn3617
dscn3621
dscn3622
dscn3623

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: