Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο Παύλος Φύσσας μαχαιρώνεται εν ψυχρώ από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Ολο το χρονικό της πολιτικής δολοφονίας που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Στο άκουσμα της είδησης η χώρα παγώνει. Αμέσως μετά το πρώτο σοκ ξεκινούν αντιφασιστικές διαδηλώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Ο τόπος της δολοφονίας του 33χρονου ράπερ γίνεται σημείο αναφοράς.

Οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής διαδέχονται η μία την άλλη. Το κουβάρι έχει μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται...

Το χρονικό της πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα


Από την πρώτη στιγμή μετά την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι οι φίλοι του θύματος, αλλά και οι μάρτυρες της δολοφονίας είχαν μιλήσει για πολιτικά κίνητρα. 

Ο πατέρας του 34χρονου υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο όπως αρχικά ακούστηκε και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που "την έστησαν στο γιο μου και τα παιδια". 

Ο 34χρονος μουσικός είχε πάει με τη μνηστή του και φίλους του σε καφετέρια στην Αμφιάλη και παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού. Κάτι είπε κάποιος από την παρέα του για την Χρυσή Αυγή. 

Αφού τελείωσε ο αγώνας, βγήκε έξω από την καφετέρια και υπήρξε διαπληκτισμός με κάποιους τους οποίους είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά όσοι άκουσαν τις συζητήσεις στην καφετέρια.

Στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 30 ή και περισσότερα άτομα με στρατιωτικά παντελόνια. Δυο από αυτούς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κρατούσαν και ρόπαλα. Ο Παύλος Φύσσας, ανεβαίνει την Παναγή Τσαλδάρη με την κοπέλα του. Λόγω της προηγούμενης έντασης στην περιοχή έχουν φτάσει αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Όμως επειδή, είναι λίγοτεροι από τους συγκεντρωμένους, δεν επεμβαίνουν. 

Ένα αυτοκίνητο κατεβαίνει την Παναγή Τσαλδάρη ανάποδα στο ρεύμα. Βγαίνει ο δράστης, πλησιάζει τον Παύλο Φύσσα και του καρφώνει το μαχαίρι στην καρδιά.





Την στιγμή που ο δράστης τράβηξε μαχαίρι, μια γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ κατεβαίνει και τρέχει φωνάζοντας προς το σημείο του φονικού. Όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Η γυναίκα, ρίχνει τον δράστη στο έδαφος του βάζει το όπλο στην πλάτη και του περνάει χειροπέδες. Ο Παύλος Φύσσας ξεψύχησε στα χέρια της αγαπημένης του συντρόφου. 

Οι μάρτυρες μιλούν για ακροδεξιούς που είχαν στόχο να χτυπήσουν τον 34χρονο που ήταν γνωστός για το αριστερό του παρελθόν και για τους αντιρατσιστικούς του στίχους.

Στο Κερατσίνι, δεν μπορούν να πιστέψουν όλα όσα έγιναν. Ανθρωποι κάθε ηλικίας περνούν από το σημείο της δολοφονίας και αφήνουν ένα λουλούδι, ένα μήνυμα... 

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ομολογεί την πράξη του και παραδέχεται πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Οι εξελίξεις από εκεί και πέρα είναι ραγδαίες. Ο ασκός του Αιόλου για την Χρυσή Αυγή έχει ανοίξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: