Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης 1.000 ανέργων από την "Παπαστράτος"


Νέο μεγάλο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 1.000 ανέργων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τον Βόλο ξεκινά με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» προσφέρει δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε ανέργους 22-30 ετών που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται αποκλειστικά με πόρους της Παπαστράτος, χωρίς να ενταχθεί σε κάποιο κοινοτικό ή δημόσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η νέα φάση του προγράμματος εστιάζει σε ανέργους ηλικίας 22-30 ετών και περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες:
  • e-commerce
  • web designer 
  • receptionist σε ξενοδοχείο
  • λογιστής
  • γραμματεία διοίκησης 
  • και πωλητής
Οι ειδικότητες αυτές εξασφαλίζουν προοπτική στις σημερινές και μελλοντικές συνθήκες και ανάγκες της οικονομίας και της απασχόλησης. Όλες οι ειδικότητες περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση και στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προγράμματα σχεδιάζονται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε καταρτισμένο προσωπικό και έχουν προσφέρει από το 2013 μέχρι σήμερα δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε συνολικά 1.300 ανέργους ή επαπειλούμενους με ανεργία, οι οποίοι βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο www.ivepe.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 210 8257800 για Αθήνα, 2310 383020 για Θεσσαλονίκη, 24210 95532 για Βόλο και 2610 910055 για Πάτρα.

Λίγα λόγια για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ
Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 82 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών. Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 800 εργαζόμενους.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pmi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: