Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κι άλλο περιστατικό απάτης παρά τις συλλήψεις-Έκανε τον αστυνόμο και της πήρε 2.800 ευρώ


Παρά τις συλλήψεις μελών σπείρας που εξαπατά ηλικωμένους κυρίως με το πρόσωημα ότι συγγενής τους έχει προκαλέσει θανατηφόρο, κάποιοι, έστω και λιγότεροι πια, εξακολουθούν να πέφτουν θύματα. Στην Πάτρα το Σάββατο σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για απάτη, σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, διότι χθες το απόγευμα στην Πάτρα, κάλεσε από απόρρητο αριθμό κλήσης στο σταθερό τηλέφωνο οικίας, 67χρονης ημεδαπής και προσποιούμενος τον αστυνομικό, δήλωσε ότι ο υιός της είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και τραυμάτισε θανάσιμα ένα ανήλικο παιδί, πείθοντας την, να καταβάλει σε άγνωστο άνδρα, το χρηματικό ποσό των (2800) ευρώ, ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμα Βούλγαρο που εισέπτραττε τα ποσά από τα θύματα της απάτης, με το σενάριο του τροχαίου και ήταν η δεύτερη σύλληψη μέσα σε λίγες μέρες.

Όπως έχει γράψει το thebest.gr o 56χρονος Βούλγαρος τηλεφώνησε εν αγνοία του σε αστυνομικό προκειμένου να τον εξαπατήσει. Έται δόθηκε ραντεβού στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε συγκεκριμένο σημείο ο αστυνομικός άφησε μια σακούλα η οποια υποτίθεται περιείχε λεφτά. Όταν πήγε να την πάρει ο Βούλγαρος συνελήφθη επί τόπου. Τη Δευτέρα οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί.Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία «σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας με δομημένη και διαρκή δράση διέπρατταν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τέσσερις συνεργούς του συλληφθέντα, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, τα πλήρη στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται..

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους εισαγγελικούς λειτουργούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν υψηλά χρηματικά ποσά τα οποία έφταναν έως και τις 80.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 56χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορα») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Ο δράστης προσποιούμενος τον εισαγγελικό λειτουργό μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά του καθοδηγούμενος από τους συνεργούς του οι οποίοι τηλεφωνούσαν, στα σταθερά τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποίησαν μόνο προχθές (21-9-2016) είκοσι οκτώ συνολικά απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στην Πάτρα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που απαίτησαν ανέρχεται στις 355.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, είχε συλληφθεί 30χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που εμπλεκόταν σε δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών απατής στην Πάτρα και τη Ζάκυνθο».

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: