Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη με 29 τραυματίες μια μέρα πριν τη Συνέλευση του ΟΗΕ (φωτο & βίντεο)


- Έκρηξη στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, ένας σοβαρά
- Σε φρούριο μετατρέπεται η Νέα Υόρκη, όπου σήμερα αναμένεται να αφιχθούν οι ηγέτες όλου του κόσμου για τη Συνέλευση του ΟΗΕ
- “Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σκόπιμη ενέργεια” δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης
- Για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, δήλωσαν οι αρχές, προσθέτοντας πως ερευνούν για την έκρηξη ως εγκληματική ενέργεια η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε μια περιοχή της Νέας Υόρκης που σφύζει από ζωή, στον 23ο Δρόμο μεταξύ της Έκτης και της Εβδόμης λεωφόρου, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή του, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη ενέργεια. Είπε πως το σημείο της έκρηξης ερευνάται ως σκηνή εγκλήματος. Είπε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς μια "αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή" για την πόλη. "Δεν βλέπουμε μια διασύνδεση με την τρομοκρατία", πρόσθεσε.

"Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα". Πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, όμως η αιτία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας "πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί" στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα, με το CNN, η αστυνομία που ερευνά εξονυχιστικά την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης εντόπισε μια χύτρα ταχύτητας η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο και καλώδια, μετέδωσε το CNN.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: