Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

37 μετανάστες βρέθηκαν μεταξύ Αστακού και Μύτικα


Δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκαν χθες σε παραθαλάσσια, βραχώδη περιοχή, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την ώρα που περίμεναν σκάφος για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Μάλιστα, κάποιοι από τους συνολικά 37 μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Αστακό, είχαν πληρώσει σε μέλη κυκλώματος διακίνησης, μέχρι και 2.500 ευρώ, για να φθάσουν από την Αθήνα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε λεωφορείο που τους περίμενε στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα και ξεκίνησαν το ταξίδι για τον Αστακό.

Όπως είχαν υποσχεθεί στους μετανάστες, τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης, στην παραλιακή περιοχή θα τους περίμενε σκάφος, με προορισμό την Ιταλία.

Όμως λίγη ώρα μετά την άφιξή τους στον Αστακό, οι μετανάστες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία.Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 37 μετανάστες, είναι υπήκοοι Σομαλίας, Πακιστάν, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν.Αρχικά τους μετέφεραν στο Α.Τ Αστακού και αργά το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, οι 18 από τους μετανάστες κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής στην Ελλάδα, ενώ τα αντίστοιχα σημειώματα που είχαν άλλοι τέσσερις μετανάστες, δεν ήταν πλέον σε ισχύ. Οι υπόλοιποι 15 μετανάστες βρίσκονταν παράτυπα στην χώρα.

Από την πλευρά της η Αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του λεωφορείου που μετέφερε τους μετανάστες, αλλά και των ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης.

Επίσης έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων μεταναστών,τόσο στο οδικό δίκτυο αλλά και στις ακτές του Ξηρομέρου.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες εντοπίζονται στα παράλια του Ξηρομέρου,τον περασμένο Απρίλιο εντοπίστηκαν ξανά στην παραλιακή περιοχή Βελά Αστακού 45 μετανάστες που είχαν φτιάξει και αυτοσχέδιο καταυλισμό στήνοντας πρόχειρες καλύβες κοντά στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: