Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία ακόμη μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες


Με την συμμετοχή του Παναγιώτη Τριανταφύλλου στον τελικό της σπάθης, εξασφαλίζοντας σίγουρα το Ασημένιο μετάλλιο και δύο χάλκινα στα αθλήματα της σφαιροβολίας με τη Δήμητρα Κοροκίδα και του μπότσια με την εθνική ομάδα συνεχίστηκαν οι επιτυχίες της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου έδωσε επικό αγώνα με τον Πολωνό Πλούτα και κέρδισε 15-14 για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό της σπάθης με αμαξίδιο (κατ Β) και σίγουρα το βάθρο και το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Η 42χρονη πρωταθλήτρια Δήμητρα Κοροκίδα πήγε στο Ρίο με την πρώτη θέση στο περυσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ρεκόρ 4.27, το οποίο και κατάφερε να βελτιώσει στην τρίτη της βολή με 4.28, που ήταν και εκείνη που της έδωσε την 3η θέση, πίσω από τη Νενταμ από το Μπαχρέιν και την Μάλικ από την Ινδία.
Η Δήμητρα Κοροκίδα είναι καθηγήτρια πολεμικών τεχνών και πριν το ατύχημα της, κάτοχος ζώνης 7 νταν στο TAEKWONDO.
korokida2
ΠΗΓΗ: FACEBOOK
Επιπλέον, η εθνική ομάδα στο μπότσια, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο αφού κέρδισε άνετα την Σινγκαπούρη στον μικρό τελικό με σκορ 8-1 και μετά το Χρυσό στο Λονδίνο, κατέκτησε τώρα το Χάλκινο μετάλλιο.
Η Άννα Ντέντα, ο Νίκος Πανανός και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και κέρδισαν το πρώτο σετ με 3-0. Στο δεύτερο η Ασιατική ομάδα αντέδρασε επικρατώντας με 1-0, όμως η εθνική μας ήταν αποφασισμένη για το μετάλλιο. 2-0 και 3-0 τα άλλα δύο σετ.
2016 09 12T165222Z 1955361711 HT1EC9C1AUWQ9 RTRMADP 3 PARALYMPICS RIO BOCCIA
(Πηγή: Reuters / UESLEI MARCELINO)
Πήρε έτσι και την ρεβάνς για την αναπάντεχη ήττα στον όμιλο από την Σινγκαπούρη με 3-2, που ουσιαστικά μας έφερε αντιπάλους στον ημιτελικό με την Ν. Κορέα, που αποτελεί τον "κακό δαίμονα" της εθνικής μας.
Η Ελληνική συγκομιδή έχει φτάσει σε σύνολο τα 8 μετάλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: