Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Έναρξη εγγραφών & δράσεων περιόδου 2016-2017

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ανοίγει η περίοδος εγγραφών για τα νέα μέλη στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου με την τέλεση του Αγιασμού το προσεχές Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 18:00 στο Κέντρο Προσκοπικών Δράσεων του 1ου Συστήματος Προσκόπων στις εργατικές κατοικίες  Άγ. Ιωάννη Ριγανά (πρώην ΙΚΑ).
                                                     
Στις δραστηριότητες των Προσκόπων μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκόπουλων), 11 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), νέοι 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και ενήλικοι εθελοντές 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.
Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις προσκοπικές δράσεις (δράσεις στην Εστία μας, εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές.
Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.
Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να μπορούν να τα «βγάζουν πέρα» και να μπορούν να είναι άτομα:
  • Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως προσωπικότητες και ως μέλη της κοινωνίας,
  • Αλληλέγγυα, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους,
  • Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν όσα έχουν αναλάβει,
  • Αφοσιωμένα, ικανά να πετυχαίνουν το στόχο τους με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.
Οι δράσεις για την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων ξεκινούν στις 8 Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 17:00~18:30 στην εστία των Προσκόπων του Αγρινίου, Παπαρρηγοπύλου 55β, στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ), ενώ για την Κοινότητα Ανιχνευτών βάσει συνεννόησης με τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: