Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

5ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον Δημήτρη Σενικίδη στη σφαιροβολία


Και 5ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για την Ελληνική αποστολή.Χτες,3η ημέρα των αγώνων, με τον Δημήτρη Σενικίδη να είναι δεύτερος στον τελικό της σφαιροβολίας (κατ. F20),ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Στράτος Νικολαϊδης ήταν 4ος αφού στην τελευταία βολή έχασε το χάλκινο από τον Αυστραλό Χόντγκεντς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (και το ρεκόρ Ευρώπης) με βολή στα 16.17μ (15.68 το προηγούμενο δικό του πανελλήνιο) και έχασε μόνον από τον Μαλαισιανό Ζολκεφλί, που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 16.84μ.

Πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ουσιαστικά και ο Στράτος Νικολαΐδης με βολή στα 15.69μ, αλλά  έμεινε εκτός βάθρου καθώς ο Αυστραλός Χότζετς με 15.82μ στην τελευταία του βολή πέρασε στην τρίτη θέση.

Δείτε ΕΔΩ τα 4 μετάλλια που προηγήθηκαν

Δηλώσεις του αργυρού Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Σενικίδη

Στο βαθμό δυσκολίας του τελικού της σφαιροβολίας στάθηκε ο Δημήτρης Σενικίδης, με δηλώσεις που έκανε στο Πρακτορείο Sport αμέσως μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου.

Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στην Ντόχα δεν έκρυψε και την στεναχώρια του για την απώλεια του δεύτερου ελληνικού μεταλλίου στον ίδιο τελικό στην τελευταία κυριολεκτικά βολή.

«Νοιώθω εξαιρετικά. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Ο βασικός αντίπαλός μου, ο αθλητής από την Μαλαισία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ που δείχνει πόσο το βαθμό δυσκολίας. Ήρθε το ασημένιο μετάλλιο. Ανανέωσα το ραντεβού μαζί του για του χρόνου. Γεροί να είμαστε και θα προσπαθήσω να τον ξεπεράσω», είπε ο Σενικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απώλεια του χάλκινου μεταλλίου από τον Στράτο Νικολαίδη.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-3. Στον αγώνα ήμασταν πολλοί δυνατοί και πραγματικά στεναχωρήθηκαν που ο Στράτος δεν πήρε μετάλλιο. Το έχασε στην τελευταία βολή. Του άξιζε το μετάλλιο και είναι κρίμα που το έχασε με αυτόν τον τρόπο».

Ο Σενικίδης αφιέρωσε το Παραολυμπιακό μετάλλιο στην οικογένειά του, στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του. «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου και στα αδέλφια μου που βρίσκονται δίπλα σε κάθε μου βήμα. Φυσικά και στους προπονητές μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: