Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τα "καναρίνια" κατασπάραξαν το Περιστέρι! Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0 - 2 (φωτο)


Ο Παναιτωλικός ήταν πιο ουσιαστικός, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που έκανε και νίκησε 2-0 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Δεύτερη σερί ήττα για τους "κυανόλευκους", εντυπωσιακή εμφάνιση από τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών, Δημήτρη Κυριακίδη.

Στο κεκλεισμένων των θυρών δημοτικό γήπεδο Περιστερίου
(ο Ατρόμητος κουβαλούσε τιμωρία), ο Παναιτωλικός στέφθηκε νικητής. Κατέκτησε το πρώτο του τρίποντο στη Super League, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ. Με γκολ τω Μιγκέλ Ροντρίγκεζ (12') και Αμρ Ουάρντα (90'+3'), οι Αγρινιώτες υποχρέωσαν σε δεύτερη σερί ήττα την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Ύστερα από ένα κακό πρώτο μέρος, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πίεσαν τον Παναιτωλικό, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση. Κοινώς, πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους οι Αγρινιώτες, σε αντίθεση με τους "κυανόλευκους" στους οποίους παρατηρείται επιθετική δυστοκία. Σε δύο ματς κανένα γκολ, ενώ έχουν δεχτεί 5!

Το φιλμ του αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου)

4ος: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Ζησόπουλος, Μπίτολο, Ουμπίντες, Μπάγκα (77' Δ. Παπαδόπουλος), Μπρίτο (57' Βασιλείου), Γροντής (68' Λημνιός), Τόνσο, Λε Ταλέκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
(Γιάννης. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Τσοκάνης (94' Λεντέσμα), Μάρκος Πάουλο, Οσμάρ Φερέιρα (69' Μαρκόβσκι), Αμρ Ουάρντα, Κλέσιο Μπαούκε, Τομανέ (81' Κουτρομάνος).

Γκολ: 12' Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, 93' Ουάρντα

Κάρτες: 56' Τόνσο - 21' Τομανέ, 93' Ουάρντα

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο κατά το οποίο δεν έγινε καμία φάση, η πρώτη έμελλε να καταλήξει στα δίχτυα. Ήταν στο 12', όταν ο Ουάρντα πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Κλέσιο, ο οποίος σέντραρε στην περιοχή του Ατρόμητου, ο στόπερ Μιγκέλ Ροντρίγκεζ βρέθηκε σε θέση φορ και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γκορμπούνοφ (0-1). Στο 22' ο Μπάγκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση, από χτύπημα φάουλ του Ουμπίντες, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Το τέρμα που δέχτηκε ο Ατρόμητος επηρέασε τους παίκτες, οι οποίοι προχωρούσαν σε αβίαστα λάθη. Στο 34' ο Κλέσιο από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μιγκέλ Ροντρίγκεζ δεν έκανε καλό τελείωμα και σπατάλησε σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Η καλύτερη στιγμή των Περιστεριωτών στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 35'. Ο Λε Ταλέκ βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη, τον προσπέρασε, αλλά είχε... τραβηχτεί αρκετά αριστερά. Δεν σούταρε, αλλά προτίμησε να "σπάσει" τη μπάλα δεξιά στον Ουμπίντες, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε. Σουτ και από τον Γροντή, νέα κόντρα.
(Τα στατιστικά του πρώτου μέρους)
Η εικόνα του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου. Οι Περιστεριώτες πίεσαν τον Παναιτωλικό και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 60' ο Μπίτολο έδωσε στον Λε Ταλέκ, ο οποίος από θέση βολής μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι. Στο 72' άθελά του ο Μιγκέλ Ροντρίγκεζ παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. Προσπάθησε να διώξει με προβολή, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 84' ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά προ του Κούσα, αλλά πριν προλάβει να μπει στην πορεία της μπάλας ο Λημνιός, ο Κυριακίδης βγήκε και έδιωξε με το ένα χέρι.
Ο Τραϊανός Δέλλας με την είσοδο του "Παπ" γύρισε το σχήμα σε 4-4-2, αλλά τόσο ο Κούσας όσο και ο Μιγκέλ Ροντρίγκες ήταν ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι και κατάφεραν να περιορίσουν το επιθετικό δίδυμο των "κυανόλευκων". Στο 88' ο Μπίτολο έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος άπλωσε το πόδι, ίσα που ακούμπησε τη μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
 Στο δεύτερο μέρος οι Αγρινιώτες επεδίωκαν να "χτυπήσουν" από τα άκρα, με Κλέσιο (δεξιά) και Ουάρντα (αριστερά). Κυρίως με αντεπιθέσεις, αφού ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή, στην προσπάθειά του να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 92' ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών έβγαλε το δυνατό σουτ του Λημνιού και στην κόντρα έγινε το 0-2! Ήταν στο 93', όταν ο Μάκος πέρασε εξαιρετική πάσα στον Ουάρντα και ο Αιγύπτιος με φοβερό τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
(Τα συνολικά στατιστικά του αγώνα)

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Κυριακίδη στο 93', στο δυνατό σουτ από τον Λημνιό. Εξαιρετική επέμβαση, με την οποία διατηρήθηκε το 0-1, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ουάρντα "τέλειωσε" το ματς με το 0-2.

Ο διαιτητής

Ο Γιώργος Κύζας (Δράμας) δεν έβγαλε αρκετές κάρτες από το τσεπάκι του. Δεν κλήθηκε να πάρει κάποια δύσκολη απόφαση στο παιχνίδι με τυς βοηθούς του, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μπάγκα στο γκολ που σημείωσε.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Δημήτρης Κυριακίδης. Ο 30χρονος γκολκίπερ προχώρησε σε μια σειρά από καίριες επεμβάσεις, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Η κατάκτηση του "διπλού" εκ μέρους της ομάδας του οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Μας άρεσε

Ο Κλέσιο του Παναιτωλικού δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή. Ο Μοζαμβικανός εξτρέμ προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Μπίτολο, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του γηπέδου. Άδειο το Δημοτικό στάδιο Περιστερίου λόγω της τιμωρίας του Ατρόμητου.
http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: