Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε γιατί συνέλαβαν τον Στέφανο Χίο (φωτο το χθεσινό πρωτοσέλιδο)


Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου σήμερα το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη έξω από το σπίτι του,
έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, για χθεσινό πρωτοσέλιδο συκοφαντικό δημοσίευμα,που συνεχίζεται και στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Μακελειό.
Μετά τη μήνυση του υπουργού αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του δημοσιογράφου στα βόρεια προάστια και του πέρασαν χειροπέδες.

Από αναρτήσεις του site makeleio.gr ,του ίδιου δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, φαίνεται να δήλωσε μέσα από το περιπολικό (φωτο) που τον μετέφερε στην ασφάλεια: «Εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε».

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Σε νεότερη ανάρτηση του site makeleio ανέβηκε το παρακάτω άρθρο:

ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ – ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – «ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΙΖΩ» ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Με το κεφάλι ψηλά αντέδρασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ και του makeleio.gr, Στέφανος Χίος, κατά τη διάρκεια της σύλληψής έξω από το σπίτι του, το μεσημέρι της Τρίτης. Οι άνδρες που τον πλησίασαν φορούσαν πολιτικά ρούχα. Τον πλησίασαν και όταν τους ρώτησε ποιοι είναι, του είπαν από την Κρατική Ασφάλεια. «Ποιά ασφάλεια;» Ρώτησε ο δημοσιογράφος. Και του απάντησαν «από την προστασία υπηρεσίας του πολιτεύματος».

«Είστε δηλαδή ΣΥΡΙΖΟφρουροί», είπε ο δημοσιογράφος και συνέχισε λέγοντας: «Πείτε στα αφεντικά της εξουσίας ότι δεν τους φοβάμαι και δεν λυγίζω».

Να σημειωθεί ότι από την ώρα που μαθεύτηκε η σύλληψη του Στέφανου Χίου, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τη φίμωση της φωνής του δημοσιογράφου που εκφράζει την αλήθεια του λαού.

Διαβάστε την πρώτη ανάρτηση στις 13:42 που αναγγέλει τη σύλληψη του Χίου:

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ MAKELEIO.GR! ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΡΤΕΡΙ – ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

H είδηση έσκασε πριν από λίγο
Ο συνάδελφος μας εδώ στο makeleio.gr, Στέφανος Χίος, ετοιμαζόταν όπως το κάνει κάθε μεσημέρι λίγο μετά τη μια, να ξεκίνησε για τα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Έξω από το σπίτι του τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη

Άνδρες που φορούσαν πολιτικά, τον πλησίασαν , και τον συνέλαβαν.

Αυτήν την ώρα τον οδηγούν στην κρατική ασφάλεια Αθηνών.

Μέσα από το περιπολικό ο Στέφανος έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: