Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: Συλλήψεις Ρομά χτες - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία

Χτες το απόγευμα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αιτωλίας προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε Ρομά ο οποίος τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στον καταυλισμό. 

Όταν κατέβηκαν αστυνομικοί να τον ελέγξουν, δέχθηκαν επίθεση με απειλές από Ρομά οι οποίοι βγήκαν από τον καταυλισμό.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο άτομα για αντίσταση κατά της αρχής , απειλές και εξύβριση. Ο οδηγός ο οποίος τράπηκε σε φυγή δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης. Αυτή την ώρα έχουν μαζευτεί Ρομά έξω από το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού.

Πάντως, σε επικοινωνία του sinidisi.gr με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε άμεσα ή έμμεσα η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι καμία ένταση και συγκέντρωση Ρομά δεν σημειώθηκε έξω από το Α.Τ Αιτωλικού. Εξάλλου οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Μεσολογγίου.


Στους δρόμους βγαίνουν απόψε στις 20:00 οι κάτοικοι του Αιτωλικού, διαμαρτυρόμενοι για την παραβατικότητα που προκαλείται από τους Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, ζητώντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εντατικοποίηση των περιπολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της πόλης ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και πορεία.

Τα μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές αρχές θα είναι δρακόντεια υπό το φόβο επεισοδίων και για το λόγο αυτό στην περιοχή θα βρεθούν αστυνομικές δυνάμεις και από το Αγρίνιο.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: