Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Θέρμου τίμησε τους Πεσόντες Αεροπόρους του (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Το μήμυμα Βαρεμένου από την εκδήλωση στο Θέρμο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, ο Δήμος Θέρμου τίμησε τη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων του, στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων (χθες και σήμερα) ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, με την παράλληλη ονοματοδοσία οδών του Θέρμου με ονόματα Πεσόντων Αεροπόρων.

Χθες, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θέρμου, βραβεύτηκαν οι συντελεστές της κατασκευής του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, ενώ έγινε και η τελετή της αδελφοποίησης του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου Λήμνου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Πτέραρχο ε.α. κ. Γρηγόριο Χαντζή. Στην πλατεία του Θέρμου στις 9 το βράδυ έγιναν απονομές πλακετών στις οικογένειες των Πεσόντων και βράβευση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου Λήμνου και στη συνέχεια ακολούθησε μουσική παράσταση από την μπάντα και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τους Πεσόντες Αεροπόρους στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δέντρο Θέρμου, με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και πλήθους κόσμου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αιτωλοακαρνάνας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Το sinidisi.gr ήταν εκεί:
pesontes thermo sinidisi
http://sinidisi.gr

Το μήμυμα Βαρεμένου από το Θέρμο και την εκδήλωση για τους πεσόντες αεροπόρους

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος μετά την εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμου για τους πεσόντες αεροπόρους στην οποία παρέστη εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Το Θέρμο και ο Άη Στράτης υπήρξαν στο παρελθόν τόποι εξορίας και αυτό πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η εδαφική ακεραιότητα, η ανεξαρτησία και η δημοκρατία πάνε μαζί ως διαχρονικές αξίες.

Αισθάνομαι τη συμμετοχή μου αυτή ως έμπρακτη έκφραση τιμής σε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Έχω επισκεφθεί το μνημείο του Νίκου Σιαλμά στον Άη Στράτη δύο φορές, την μία πεζοπορώντας ανηφορικά ως την άλλη άκρη του νησιού και τη δεύτερη με ελικόπτερο, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Και μπορώ να σας πω ότι μόνον όποιος βρεθεί εκεί πάνω και ακούσει τον αέρα να σφυρίζει πάνω από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που υπήρξε η κοιτίδα ενός πολιτισμού αιώνων, μπορεί να νιώσει βιωματικά τι υπερασπίζονται οι πιλότοι.

Έχω πει απευθυνόμενος στους άνδρες ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά -και δεν πρέπει να ξεχνά- τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ενεργούν, τις ελλείψεις που υπάρχουν, ακόμη και τις επιπτώσεις της κρίσης σε ένα ευρύτερο φάσμα.

Ωστόσο επιτρέψτε μου να πω ότι της τελικής κρίσης προηγήθηκε μια ευρύτερη, με την αλλοίωση και την ανατροπή των αξιών.

Στην εποχή της επίπλαστης ευμάρειας, της επιδειξιομανίας, όταν κάποιος αυτοπροσδιοριζόταν όχι από το ποιος είναι, αλλά από το τι αυτοκίνητο οδηγεί, επικράτησε η επιφάνεια έναντι της ουσίας και το εφήμερο έναντι του διαχρονικού.

Όλοι ξέρουμε πώς, ποιοι και τι μας οδήγησε στην κρίση, από την οποία προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να βγούμε και ευελπιστούμε ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο από αυτήν. Για να βγούμε οριστικά από την κρίση και να μην επιστρέψουμε στις αβελτηρίες μας, πρέπει να εγκύψουμε στις διαχρονικές πολιτιστικές μας αξίες και να μην τις επικαλούμαστε απλώς ως άλλοθι.

Πατριωτισμός είναι να αγαπάς με πάθος την πατρίδα σου και τον πολιτισμό της, ιδίως στις δύσκολες στιγμές.Πατριδοκαπηλία είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων, για να αναδείξεις ότι, τάχαμου, είσαι άτεγκτος πατριώτης».
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: