Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Πάτρα: Έφεραν από την Ιταλία πάνω από 14 κιλά κοκαΐνη (φωτο)

Μεγάλη επιτυχία των Λιμενικών Αρχών καθώς κατάφεραν να "χτυπήσουν" κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα.
Χθες το βράδυ στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών
του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, συνέλαβαν δύο άτομα, μετά από έλεγχο που έγινε σε φορτηγό ψυγείο που αποβιβάστηκε από πλοίο προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας.
Μέσα στην καμπίνα και συγκεκριμένα πίσω από τις υφασμάτινες επενδύσεις (ταπετσαρίες) στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού, βρέθηκαν 12 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 14.155,1γραμμαρίων.
Συνελήφθη συγκεκριμένα ο 50χρονος οδηγός και η 50χρονη συνοδηγός, καθώς και ο 40χρονος αλλοδαπός που περίμενε τα ναρκωτικά στην Αττική.
at_c_0.jpg
at_a_0.jpg
at_b_0.jpg
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:
"Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για κατοχή – διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών κατά παράβαση του ν. 4139/2013.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας με επικαθήμενο – ψυγείο) μετά την εκφόρτωση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, το οποίο οδηγούσε 50χρονος με συνοδηγό επίσης 50χρονη, εντοπίστηκαν εντός της καμπίνας του τράκτορα και συγκεκριμένα στα πλαϊνά τοιχώματα πάνω από τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού πίσω από τις υφασμάτινες επενδύσεις (ταπετσαρίες), δώδεκα (12) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους δεκατεσσάρων κιλών, εκατόν πενήντα πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου γραμμαρίου (14.155,1gr). Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών Κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής και της ως άνω Διεύθυνσης, συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Αττικής, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης της εν λόγω ποσότητας.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ο τράκτορας του εν λόγω Φ/Γ οχήματος, τρία (03) κινητά τηλέφωνα, μία (01) συσκευή πλοήγησης και ένα (01) tabletπου βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού του Φ/Γ, ένα (01) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ογδόντα πέντε ευρώ (€6.085,00) που βρέθηκαν στην κατοχή της συνοδηγού καθώς και ένας (01) φορητός υπολογιστής, δύο (02) tablet, δεκατέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα, δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000), δύο (02) φωτογραφικές μηχανές, τρία (03) USB stick και ένα (01) Ι.Χ. όχημα του αλλοδαπού παραλήπτη.
Οι έρευνες συνεχίζονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: