Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Πορτογαλία για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς - 62 οι νεκροί στο δάσος της Κόλασης! (εικόνες ιδιαίτερα σκληρές)


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα για τα θύματα της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Λεϊρία, που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε τουλάχιστον 62.

Η δασική πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή αυτή της
κεντρικής Πορτογαλίας προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 50 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία.Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους,ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

"Δυστυχώς αυτή φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε δασικές πυρκαγιές", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, είπε ο ίδιος.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Πορτογαλία μεταδίδουν ότι η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου παρότι 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã, μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οκτάχρονη, η οποία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα.

Φωτο από την περιοχή στην οποία μαίνεται η πυρκαγιά είναι δασική, συνεπώς η πύρινη λαίλαπα εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς


Κάηκαν στα αυτοκίνητά τους!


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters είναι σοκαριστικές. Δείχνουν πτώματα στους δρόμους, δείχνουν... απομεινάρια από αυτοκίνητα, δείχνουν τον θάνατο.

Δείτε τις - Προσοχή, οι εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές
 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου


 
ΑΠΕ ΜΠΕ & newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: