Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κώστας Πελετίδης: Δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κινητοποίηση στις 11:00 π.μ. στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου


Κινητοποίηση κατά της ανεργίας και για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, σήμερα Κυριακή, 25 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, «η κινητοποίηση που οργανώνουμε την Κυριακή, με κεντρικό θέμα “δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας για τους ανέργους” είναι το κυρίαρχο θέμα που ακουμπά κάθε οικογένεια εργαζομένων, αλλά και επαγγελματιών που κατεστράφησαν και αγροτών που ξεκληρίστηκαν».

Επίσης, πρόσθεσε, ότι «η ανεργία είναι το υπ΄ αριθμόν ένα ζήτημα που αφορά την νεολαία μας, αφού το 50% βρίσκεται χωρίς δουλειά».

«Με την κινητοποίηση αυτή, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς» συνέχισε ο Κώστας Πελετίδης, «θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές των παιδιών μας, την ίδια μας την οικογένεια».

Όσον αφορά τους στόχους της κινητοποίησης, ο δήμαρχος Πατρέων τονίζει, ότι «θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της ανεργίας και να απαιτήσουμε λύσεις και άμεσα μέτρα».

Ένα από τα άμεσα μέτρα, σύμφωνα με τον Κώστα Πελετίδη, είναι «η υλοποίηση της απόφασης που έχουμε πάρει στο δημοτικό συμβούλιο, για πρόσληψη 1.000, τουλάχιστον, εργαζόμενων στον Δήμο Πατρέων, με μόνιμη σχέση εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε αορίστου».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος, «πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος» και για αυτό το λόγο, όπως επανέλαβε, «δεν πρέπει να λείψει κανένας από αυτή την κινητοποίηση».

Ακόμη, ο Κώστας Πελετίδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η ανταπόκριση από Δήμους, συλλογικούς φορείς, σωματεία κα, στο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι μεγάλη» διότι «το ζήτημα της ανεργίας είναι τεράστιο».

«Επειδή κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για την εργασία του άνεργου και για την οικογένεια που υποφέρει, λέμε ότι αυτό είναι υπόθεση του καθενός και των φορέων τους», είπε και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε πως αυτοί που κατέχουν τον πλούτο κάνουν την δουλειά τους, οι κυβερνώντες κάνουν την δουλειά τους και για αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους».

http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: