Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σειρά δράσεων στα Αη Βασιλιώτικα για τους Ρομά


- Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου
- Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα

Σειρά πρωτοβουλιών για την παραβατικότητα που προκαλεί μερίδα Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα, θα αναληφθεί κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου. Η πρώτη επί της ουσίας σύσκεψης μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μενίδι και τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αιτωλικό. 
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος μέλη του Συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ», ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Καλαντζής και Χρήστος Γκούντας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Τζιώλης.

Εκτός των άλλων, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής υπό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και των δύο Αντιδημάρχων, η οποία σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΝΕΑ ΓΗ», το Σύλλογο Ρομά και παραγόντων του Δήμου θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα. 
Η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα (πλην του Αυγούστου), θα επισκέπτεται τους τόπους κατοικίας των ΡΟΜΑ προς επιτόπια επίλυση θεμάτων και προβλημάτων και σύνταξη εκθέσεων για την, όσο το δυνατόν, προσπάθεια ένταξής των επί του συνόλου.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ομαλή ένταξη των Ρομά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κύριο μέλημα την αποθάρρυνσή τους από κρούσματα παραβατικότητας. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στις 3 Ιουλίου, όταν και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Σε δήλωσή του για την προχθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ» Κώστας Παπαθανάσης αναφέρει τα εξής: «Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό τον Δήμαρχο, τον σύλλογο ΝΕΑ ΓΗ και τους αντιδημάρχους Κων. Καλατζή και Νικ. Γκούντα, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κον Τζιώλη, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των ΡΟΜΑ του Δήμου.
Αποφασίστηκε η ίδρυση επιτροπής υπό του Γεν. Γραμματέα και των δύο Αντιδημάρχων, η οποία με την συνεργασία του συλλόγου ΝΕΑ ΓΗ, του Συλλόγου αθιγγάνων και παραγόντων του δήμου, θα ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση. Η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε πρώτη Δευτέρα εκάστου μήνα (πλην του Αυγούστου), θα επισκέπτεται τους τόπους κατοικίας των ΡΟΜΑ προς επιτόπια επίλυση θεμάτων και προβλημάτων και σύνταξη εκθέσεων για την, όσο το δυνατόν, προσπάθεια ένταξής των επί το σύνολον. Ελπίδα ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση».
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: