Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Απόψε το ραντεβού της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών με την ιστορία στο EuroBasket 2017 (φωτο & βίντεο)


Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στο EuroBasket 2017,που διεξάγεται στην Τσεχία.
Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό (στις 21:30 από την ΕΡΤ 1) τη Γαλλία.

Τα κορίτσια της "γαλανόλευκης" δεν έχουν το παραμικρό άγχος,αν και η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης,ωστόσο η Εθνική Ελλάδας έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, όπως τόνισε και η Άρτεμις Σπανού μετά τα νοκ άουτ παιχνίδια με τη Ρωσία και την Τουρκία.

Oι διεθνείς μας έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία μέχρι τώρα στη διοργάνωση και διψούν για ακόμα μία διάκριση,η οποία αν έρθει θα είναι η μεγαλύτερη στην μέχρι τώρα ιστορία της.Επί πλέον με νίκη επί της Γαλλίας, η Εθνική Ελλάδας θα σιγουρέψει την κατάκτηση ενός μεταλλίου,που ανεξαρτήτου χρώματος θα είναι το πρώτο της.

Να σημειώσουμε ότι πριν από πέντε ημέρες (στις 19/6) για τη φάση των ομίλων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από τη Γαλλία (70-63) με αποτέλεσμα να μπει στη διαδικασία των μπαράζ για την πρόκρισή του στα ημιτελικά.Όπως αποδείχθηκε, αυτή η ήττα βγήκε σε καλό για την Ελλάδα, η οποία εν συνεχεία άφησε εκτός τη Ρωσία και την Τουρκία.

Η αποψινή αντίπαλος της Εθνικής μας αποτελεί διαχρονικά τον κακό της δαίμονα. Ο συνολικός απολογισμός της Ελλάδας απέναντι στη Γαλλία σε μεγάλες διοργανώσεις είναι 0-8, συμπεριλαμβανομένης και της ήττας με 63-70 στη φάση των ομίλων. Το 2003 οι “τρικολόρ” επικράτησαν με 75-70, το 2005 με 71-56, το 2007 με 58-50, το 2009 με 51-49, το 2010 με 69-55, το 2011 με 64-55 και το 2015 με 51-42.Ομως όλες οι παραδόσεις κάποια στιγμή σπάνε και γιατί όχι αυτό να μη γίνει σήμερα το βράδυ;

Στην περίπτωση που η Εθνική μας προκριθεί θα αντιμετωπίσει αύριο μια εκ των ομάδων του Βελγίου ή της Ισπανίας,οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν στις 19:00 απόψε.Σε διαφορετική περίπτωση στο μικρό τελικό για την τρίτη θέση.

Αυτή η Εθνική Γυναικών σύμφωνα με την Αρτέμιδα Σπανού "Δεν καταλαβαίνει τίποτα"!


H φετινή πορεία της Εθνικής Γυναικών μόνο τυχαία δεν είναι

Αυτή η πορεία οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν προσωπικότητες σαν αυτές της Μάλτση και της Καλτσίδου, που δείχνουν τον δρόμο στις υπόλοιπες.

Οφείλεται στην άγνοια κινδύνου της Σπανού. Στην οργανωτική ικανότητα της Νικολοπούλου. Στην εμπειρία της Σωτηρίου, της Σταμάτη, της Κοσμά, της Σπυριδοπούλου και της Λύμουρα. Στον ενθουσιασμό της Φασούλα, της Χριστινάκη και της Σταμολάμπρου που ήρθαν κατευθείαν από το Κολέγιο.

Όλες ξέρουν τους ρόλους τους, τους έχουν αποδεχθεί και, το κυριότερο, παίζουν η μία για την άλλη, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό κλίμα. Κάτι που φαίνεται ακόμα και στα... “τιρινίνι” που τραγουδούν έπειτα από κάθε νίκη!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Καλή επιτυχία στα κορίτσια της Εθνικής μας!

1 σχόλιο:

Σταυρούλα είπε...

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας