Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ. ΛΥΡΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΠΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
& ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

του Θανάση Επ. Λύρου
Δικηγόρου Μεσολογγίου

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ «ΟΨΙΜΟ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την 13.06.2017: «Πρόταση για την ένταξη του οδικού έργου της σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ……… κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας …..Το αίτημα έκανε μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π., ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως το Αγρίνιο είναι το μεγαλύτερο αστικό, παραγωγικό και οικονομικό κέντρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ….».

Ευτυχώς που το κατάλαβε, έστω και καθυστερημένα !!!!!

Αλλά, τόσα χρόνια που είναι; Δεν έβλεπε τίποτα; Ούτε αυτός ούτε οι αντιπεριφερειάρχες τουλάχιστον της Αιτωλοακαρνανίας;

Και επι τέλους δεν είδαν, δεν άκουσαν, ότι ήλθαν στο νομό μας τόσο ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. ΣΠΡΙΝΤΖΗΣ όσο ΚΑΙ ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ κ. ΔΕΔΕΣ και τους έθεσαν το θέμα επιτακτικά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου μαζί με τους φορείς ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και με εξώδικη πρόσκληση πολιτών και ότι ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ότι θα κατασκευαστούν οι κόμβοι και ότι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για τους απαράδεκτους αυτούς σχεδιασμούς.

Προς τι επομένως το «όψιμο» ενδιαφέρον;

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον νομό μας με δικαιοσύνη και ισοπολιτεία τώρα άμεσα με αποφάσεις του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να λύσετε την ένοχη και προκλητική σιωπή σας για την εγκληματική ενέργεια των Κυβερνήσεων που διέλυσαν ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ μεταφέροντας τις σχολές στη Πάτρα, στη Καλαμάτα και στην Αμαλιάδα !!!!, να ΟΡΘΩΣΕΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.

Διαφορετικά, δικαιούμαστε εμείς να φωνάξουμε δυνατά ότι παράνομα και πέρα από κάθε λογική, η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ προσκολλήθηκε στη Πελοπόννησο, για να υπάρχουν σε αυτή δύο Περιφέρειες μία με έδρα την Πάτρα και μία με έδρα την Τρίπολη, ενώ θα έπρεπε να έχουμε Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. 

Αφού έγινε αυτό θα όφειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να έχει, προς την Αιτωλοακαρνανία, αν όχι την ιδιαίτερη προσοχή και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας, τουλάχιστον να έχει το ενδιαφέρον για την ίση μεταχείριση και της ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης

Δυστυχώς, εμείς παρακολουθούμε διαχρονικά, τη συνεχώς αποδυνάμωση του Νομού μας και την έλλειψη της οφειλόμενης αποτελεσματικής παρέμβασης της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να έχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη.

Εάν τόσα χρόνια, αφήνατε να προχωρήσουν δίκαια τα θέματα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ και όχι συνεχώς υποδαυλισμένα από την ΠΑΤΡΑ, θα είχε εδραιωθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όπως και το ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ της χώρας μας.

Άδικα και απαράδεκτα διαμαρτύρονται μερικοί φοιτητές και καθηγητές για τη διαμονή τους και τις σπουδές τους στο Αγρίνιο, διότι εξ αρχής επέλεξαν μόνοι τους να φοιτήσουν και να υπηρετήσουν στις σχολές του Αγρινίου, κάθε άλλη σκέψη είναι εκ του πονηρού και δεν αρμόζει σε Ακαδημαϊκούς πολίτες.

Διαφορετικά τότε θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα περιφερειακά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.. Όμως μην ξεχνάμε ότι το μεράκι των καθηγητών και ο χρόνος καταξιώνει τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Περιμένουμε έστω και τώρα τις ενέργειές σας, αναμένουμε …

Μεσολόγγι 17.06.2017
Αθανάσιος Επ. Λύρος
Δικηγόρος Μεσολογγίου
Ζάχου Μήλιου 3 Μεσολόγγι 30200
Τηλ. 26310 23489 κιν. 6977397120

NEWS PRESS AGRINIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια: