Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ηχηρό μήνυμα από το Αιτωλικό! (φωτο)


- Καταγγελίες για πυροβολισμούς από Ρομά την Πέμπτη το βράδυ
- Μαζική η χθεσινή κινητοποίηση
- Απέκλεισαν τα γεφύρια, πηγαίνουν στον Τόσκα


Χωρίς εντάσεις πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Αιτωλικό, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής. Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με μέλη της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε από τα δυτικά γεφύρια. 
Ζητούμενο για τους κατοίκους είναι η πάταξη της παραβατικότητας από συγκεκριμένη μερίδα ρομά, αφού όπως ανέφεραν αρκετοί: «ο καθένας μας έχει πέσει θύμα ληστείας τουλάχιστον δύο φορές στο σπίτι του και την επιχείρησή του». Οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα να μην γίνουν Μενίδι και οι κινητοποιήσεις τους ξεκίνησαν από την Τετάρτη.
Το σύνθημα «έξω οι κλέφτες από το Αιτωλικό» μονοπωλούσε, τόσο στον συμβολικό αποκλεισμό των γεφυριών στην είσοδο του Αιτωλικού, όσο και στην πορεία που έγινε από τα δυτικά στα ανατολικά γεφύρια. Εν συνεχεία, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία της περιοχής, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η πρόταση του κ. Καραπάνου, η οποία υιοθετήθηκε από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, ήταν την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα να συγκεντρωθούν οι στο πρώην Δημαρχείο Αιτωλικού ώστε να καταγραφούν οι προτάσεις των κατοίκων, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενώ θα επιδιωχθεί άμεση συνάντηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποφασιστεί μετάβαση των κατοίκων στην Αθήνα για διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο.
aitoliko kinhtopoiisi
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι χθες κάτοικοι κατήγγειλαν ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης ακούστηκαν πυροβολισμοί από την περιοχή του γηπέδου του Αιτωλικού, πιθανότατα ως απάντηση στις κινητοποιήσεις τους. «Δεν πάει άλλο, μας έχουν ρημάξει. Δεν φεύγουμε από τον τόπο μας, αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε και με σταυρωμένα τα χέρια. Κάτι πρέπει να κάνει η πολιτεία, να λάβει δραστικά μέτρα» ανέφεραν οι κάτοικοι, απειλώντας πως αν δεν γίνει κάτι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Από την πλευρά της πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν επικοινωνίας που είχε η «Σ» τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι καμία καταγγελία δεν έγινε για πυροβολισμούς.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: