Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το ΠΑΜΑΚ ξαναβγάζει αυτοδύναμη τη Ν.Δ. με 33% και πρωθυπουργό τον... Κανένα με 47,5%!!! (Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση)


Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και τη συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.



Φαίνεται πως η συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν... έπεισε τους ψηφοφόρους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτώση 1,5%, περνώντας στο 15% από 16,5% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση, που έγινε στις 24 -26 Μαΐου.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, που παραμένει πρώτη, παρουσίασε άνοδο 0,5% (σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ), έχοντας πλέον 33%,ποσοστό που υπό συνθήκες την βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 69,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 10,5%.


Για μια ακόμα φορά καταλληλότερος πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο είναι ο κύριος... Κανένας (έχασε 1,5 μονάδα από τον Μάιο,ενώ ο Αλέξης έπεσε 3 μονάδες ο Κυριακός ανέβηκε 3 και ο ΔΞ/ΔΑ ανέβηκε 1,5)!!!

Ολόκληρη η δημοσκόπηση αναλυτικά


Σχόλιο Ζείδωρον: Αφού πούμε για μία ακόμα φορά ότι τις δημοσκοπήσεις τις διαβάζουμε για να γελάμε, πρέπει να σημειώσουμε ότι με ποσοστό από 33% και πάνω και υπό προϋποθέσεις (δηλαδή τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 19%) το πρώτο κόμμα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση....

Δεν υπάρχουν σχόλια: