Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ για την Διαδικασία Επιλογής Διευθυντών


Μετά και την αποσαφήνιση του νέου τρόπου για την επιλογή διευθυντών το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ έχει να κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Πάγια θέση του κλάδου αποτελούσε και αποτελεί ο σύλλογος
διδασκόντων να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του διευθυντή του σχολείου. Αν και η προηγούμενη προσπάθεια σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε προβλήματα στην εφαρμογή της, ο αρχικός στόχος δεν πρέπει να αλλάξει.

Ελπίζουμε η μετατροπή του καθορισμού από τον σύλλογο διδασκόντων σε απλή γνωμοδότηση, να οφείλεται απλά και μόνο σε προσπάθεια να μην υπάρξει κι αυτήν την φορά αντισυνταγματικότητα στον τρόπο επιλογής. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι το ερωτηματολόγιο που θα κληθούν οι συνάδελφοι να απαντήσουν, είναι κοντά στην έκφραση ψήφου.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της Β’ΕΛΜΕ, καλεί τα μέλη του συμβουλίου επιλογής και πρωτίστως τους αιρετούς που μετέχουν σε αυτά να αποτυπώσουν χωρίς ουσιαστική παρέκκλιση τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, κατά την φάση της συνέντευξης. Επιπλέον, αν η αποδοχή ενός υποψηφίου του συλλόγου διδασκόντων δεν ξεπερνά το 20%, καλούμε τα μέλη του συμβουλίου να τον αποκλείσουν από την διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Σωτήρης Καρανίκας  Βαγγέλης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: