Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κοντεύει μήνας από τον άδικο χαμό του Σπύρου Μπάθα και ακόμα δεν αποφάσισαν ποια υπηρεσία θα αναλάβει την ΕΔΕ


Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, ότι η υπόθεση θα “τρέξει” ώστε να “χυθεί άπλετο φως”, καθυστερήσεις παρατηρούνται στο θέμα της διερεύνησης τυχόν ευθυνών ή παραλείψεων, για τον θάνατο του Σπύρου
Μπάθα, του νεαρού που στις 26 Μαΐου πέθανε από επιπλοκές στην υγεία του,στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε στην εθνική οδό στην Ερμίτσα.

Συγκεκριμένα, συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας είχε πριν από λίγες ημέρες για ζητήματα που αφορούν τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την ανεύρεση των ευθυνών σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού του νοσοκομείου, εφόσον υπάρχουν, που θα μπορούσε να οδήγησαν στο θάνατο τον 18χρονο Σπύρο Μπάθα.

Όπως φαίνεται ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει να διενεργήσει την ΕΔΕ, κάτι που αναμένεται όμως να αποφασιστεί από την 6η ΥΠΕ σύντομα (μέσα στις επόμενες ημέρες).

Από εκεί και πέρα η διεξοδική διερεύνηση των ευθυνών με τη Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν αναμένεται να αποφέρει καρπούς άμεσα και εκτός απροόπτου θα κρατήσει αρκετό καιρό.

Να θυμίσουμε πως με ανακοίνωση του νοσοκομείου, έχει γίνει γνωστό πως την ΕΔΕ θα αναλάβουν υπάλληλοι “από άλλη δημόσια υπηρεσία” και όχι από το νοσηλευτικό Ίδρυμα του Αγρινίου.
http://www.agriniopress.gr/

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελο για τον άδικο χαμό του Σπύρου Μπάθα

Δεν υπάρχουν σχόλια: