Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αιτωλικό: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! - Επ' αόριστον οι κινητοποιήσεις - Ο Τόσκας έχει σχέδιο


Δυναμικό μπαράζ κινητοποιήσεων για την παραβατικότητα των Ρομά του Αιτωλικού ξεκίνησαν οι κάτοικοι της περιοχής. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τετάρτης χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και παλμό, ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Όπως λένε οι κάτοικοι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» ζητώντας άμεσα και δραστικά μέτρα από την πολιτεία εδώ και τώρα, πριν είναι πολύ αργά, με φόντο το πρόσφατο περιστατικό στο Μενίδι με τον 11χρονο Μάριο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μάλιστα, μερίδα κατοίκων πρότεινε ακόμα και τη σύσταση ομάδων περιπολίας που θα συνεργάζονται με την αστυνομία.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του Υπουργείου. Μια πρόταση η οποία θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από την πολιτική ηγεσία είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα να τους κόβουν τα προνοιακά επιδόματα!
aitoliko-roma3
Συγκίνηση επικράτησε όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου. Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το πρωί στα γεφύρια για διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου. Υπενθυμίζουμε, ότι το 2012 είχαν γίνει επεισόδια στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και Ρομά οι οποίοι πυροβόλησαν τους κατοίκους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Για το θέμα, αποκαλυπτικός ήταν ο Νίκος Καραπάνος μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» καταγγέλλοντας μάλιστα μεταξύ άλλων το γεγονός, ότι το Αιτωλικό έχει μετατραπεί σε κέντρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, για όλη την Δυτική Ελλάδα ακόμα και την Ήπειρο!

Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις στο Αιτωλικό για τους Ρομά


karapanos
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παραβατικότητα επικρατεί σε όλο το μεγαλείο της. Δυστυχώς ο «Καλλικράτης» στα Αστυνομικά Τμήματα δημιούργησε έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες. Δεν εφαρμόζεται η νομιμότητα. Για παράδειγμα η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει ρεύματα γιατί τα ξανασυνδέουν, η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στους οικισμούς να πιάσει τα ναρκωτικά, κι’ ενώ πλέον το Αιτωλικό τείνει να γίνει το κέντρο εμπορίας όλης της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Φταίμε και οι αιρετοί. Δε μπορεί η πολιτεία να τους δίνει σπίτια και δωρεά οικόπεδα και να μην βάζεις κανόνες. Ληστεύουν, πωλούν ναρκωτικά, χτυπούν, σπάνε αυτοκίνητα. 
Το πρόβλημα λοιπόν πρέπει να κοπεί στη ρίζα. Πρόταση δική μου είναι η εξής. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Πάμε σε αυτό που πονά ο καθένας. Που πονούν οι Ρομά; Στα προνοιακά επιδόματα. Κόψιμο ή δέσμευση επιδόματος για κάθε παραβάτη που συλλαμβάνεται. Δεν θέλουμε να τους κάνουμε κακό. Απλά να απομονώσουμε τους κακούς από τους καλούς. Άρα λοιπόν δέσμευση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας των προνοιακών επιδομάτων σε όσους προβαίνουν σε παραβατικές πράξεις. Αλλιώς δεν θα μπει σειρά. 
Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί. Με ότι όπλα διαθέτει και θέλω να την ευχαριστήσω. Αλλά υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Θα πρέπει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να καταλάβει ότι δεν είναι όλες οι περιοχές ένας Καλλικράτης. Τι θα πρέπει να κάνουν δηλαδή οι πολίτες; Να πάρουν τα όπλα στα χέρια και να έχουμε θύματα; Αύριο (σήμερα) το πρωί οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του γεφυριού στο Αιτωλικό. Επίσης πρότεινα τη σύσταση μιας επιτροπής, ώστε να καταγράψουμε τα αιτήματα και να επισκεφθούμε τον Υπουργό».
Τόσκας: Σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Αιτωλικό

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και συζήτησε μαζί του την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στο Αιτωλικό, κατάσταση που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν εξτρεμιστικά στοιχεία.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Βαρεμένο ότι το υπουργείο έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της όποιας παραβατικότητας εκδηλώνεται στον καταυλισμό και ήδη το θέτει σε εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: