Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Στους δρόμους οι κάτοικοι του Αιτωλικού: "Μη γίνουμε Μενίδι" (φωτο & βίντεο)

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού ζητούν λύση για την παραβατικότητα των Ρομά

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αιτωλικό η συγκέντρωση – διαμαρτυρία των κατοίκων για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή.


Ο κόμπος έφτασε στο χτένι λένε οι κάτοικοι και πρέπει να πάρουμε μέτρα μόνοι μας για να διαφυλάξουμε τις περιουσίες μας και τα παιδιά μας . Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας λόγο των Ρομά που δεν φοβούνται τίποτα . Τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή που μένουν και κανείς δεν τους ελέγχει.Οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορούν να μας προστατέψουν.

Τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι έκαναν και προτάσεις.

Πρόταση να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες περιπολίας από τους ίδιους και μάλιστα να πληρώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους ώστε μαζί με την αστυνομία να περιπολούν στην πόλη.Να επισκεφτούν τον Υπουργό και να ζητήσουν μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στο Αιτωλικό. Την Παρασκευή 10.00 το πρωί θα κλείσουν την είσοδο στο Αιτωλικό σαν πρώτη διαμαρτυρία.

Ο δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του Υπουργείου.Μια πρόταση του δημάρχου η οποία θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από την πολιτική ηγεσία είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα να τους κόβουν τα επιδόματα.Είναι σίγουρα μια πρόταση πολύ σοβαρή που θα έχει αποτέλεσμα μιας και θα σκεφτεί πολύ καλά κάποιος πριν προβεί σε παραβατική ενέργεια αν ξέρει ότι θα χάσει τα επιδόματα.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη μιας και πολύ συχνά εκτός από κλοπές υπάρχουν και συλλήψεις από την αστυνομία για υποθέσεις με ναρκωτικά.

Συγκίνηση επικράτησε όταν ο κ. Αποστόλης Μπλίκας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του 11 χρονου Μάριου στο Μενίδι από πυροβολισμό.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι έκαναν πορεία στην πόλη και έδωσαν ραντεβού την Παρασκευή το πρωί στις 10.00 στα γεφύρια για διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το 2012 είχαν γίνει επεισόδια στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και Ρομά οι οποίοι πυροβόλησαν τους κατοίκους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κατοίκων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είχε γίνει εκείνη την βραδιά.




Tο Βίντεο της συγκέντρωσης των κατοίκων του Αιτωλικού την 14/6/17


AITOLIKO7
AITOLIKO1
AITOLIKO1
AITOLIKO3
AITOLIKO4
AITOLIKO5
AITOLIKO6
SITOLIKO7
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: