Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αιτ/νία: Πρεμιέρα για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Ποιες περιοχές επελέγησαν – Καλύφθηκαν τα κενά Γενικής Παιδείας, εκκρεμότητες στην Ειδική Αγωγή

Μετά από αρκετό καιρό, γράφουμε σήμερα για ένα καλό νέο που μας έρχεται από τον χώρο της εκπαίδευσης. Ανοίγει λοιπόν την ερχόμενη Πέμπτη 14 του μήνα, η αυλαία για την ενισχυτική διδασκαλία για το τρέχον
έτος στα Γυμνάσια της χώρας και βέβαια και της Αιτωλοακαρνανίας. Στο Νομό, θα λειτουργήσουν 11 Σχολικά Κέντρα και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου εκεί οι μαθητές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των δυσκολιών σε σχέση με τους μαθητές των αστικών κέντρων.

Φέτος μάλιστα, το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα ξεκινήσει νωρίτερα από πέρσι. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Καζαντζή, την Τετάρτη παρουσιάζονται στις θέσεις τους, οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που επελέγησαν και την Πέμπτη όλα θα είναι έτοιμα.

Σε ποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας όμως θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος η ενισχυτική διδασκαλία;

Στο Αγρίνιο (4ο Γυμνάσιο), στη Λεπενού, στη Ναύπακτο, στο Αιτωλικό, στον Αστακό, στην Κανδήλα, στις Φυτείες, στον Εμπεσό, στο Μοναστηράκι και στην Πάλαιρο.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: «αρχίζει στα Γυμνάσια η Ενισχυτική Διδασκαλία, σε 440 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι που λειτούργησαν 421 ΣΚΑΕ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Ενισχυτική Διδασκαλία λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων, δηλαδή την 31η Μαΐου 2018.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 (έως ώρα 14.00) τους πίνακες κατάταξης με τα ονόματα όλων των υποψήφιων εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (επισημαίνονται τα ονόματα των επιλεγέντων) και πίνακα όπου θα αποτυπώνεται η κατανομή ειδικοτήτων – ωρών ανά ΣΚΑΕ.

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι, αφού ενημερωθούν για την σειρά κατάταξής τους από τον αναρτημένο πίνακα οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, με σκοπό να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε ΣΚΑΕ ή ομάδα ΣΚΑΕ.

Υπεύθυνες για τον συντονισμό, τον έλεγχο και την εποπτεία της διαδικασίας είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καλύφθηκαν τα κενά, εκκρεμότητες στην Ειδική Αγωγή

Στο μεταξύ, καλύφθηκαν τα κενά που είχαν παρατηρηθεί στο προσωπικά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Περίπου τρία κενά ωστόσο καταγράφονται στην Ειδική Αγωγή για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό.

Λιγότερες καταλήψεις φέτος σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε η Σ» κατά το σχολικό έτος 2016-2017 από τον Σεπτέμβριο έως και το Δεκέμβριο πραγματοποίησαν κατάληψη 59 σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου.

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 την ίδια χρονική περίοδο κατάληψη πραγματοποιήθηκε σε 33 σχολικές μονάδες, αριθμός που σαφέστατα μαρτυρά μείωση.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: