Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Συρματόπλεγμα, επαναστάσεις και εκπρόσωπος Συντονιστικού


Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής
Το νεότερο από τα hot spot είναι ότι τα νέα που θα κατασκευαστούν θα είναι 14 μέχρι την Κυριακή(!), τέσσερα από αυτά «σε τοποθεσίες στην Ήπειρο».Όπως είναι τώρα τα πράγματα γιατί η σημερινή Σύνοδος μπορεί να φέρει ραγδαίες εξελίξεις, ειδικά αν ανακοινωθεί επίσημα ότι κλείνει ο βαλκανικός διάδρομος.

Η διαμονή των ανθρώπων αυτών εκεί, είναι προσωρινή αλά οι δομές θα είναι μόνιμες(!), υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού της κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, τιμώντας το μια ακόμη φορά πριν παρθεί η σημερινή απόφαση σε ποιόν θα ανήκει το ιστορικό συστημικό κανάλι (κι αν θα υπάρχει).

Ο Γ. Κυρίτσης πρόσθεσε εξάλλου πως «δημοκρατία έχουμε και ο κόσμος μπορεί να κινείται ελεύθερα», κατά πάσα πιθανότητα εννοώντας τους πρόσφυγες και όσους έχουν μπει νόμιμα στη χώρα.

Για την πλατεία Βικτωρίας είπε ότι την επιλέγουν ως σημείο συνάντησης γιατί έχει εύκολο… όνομα,, ενώ δεν φάνηκε να ξέρει κάτι για τα κυκλώματα που πάνε τους ανθρώπους εκεί και τα οποία η αστυνομία δήλωσε ότι τώρα θα αποκοπούν.

Ο κ. Κυρίτσης είναι δημοσιογράφος της Αυγής και το καλοκαίρι διατέλεσε και βουλευτής της πλειοψηφίας για λίγο, στηρίζοντας με «ναι σε όλα» τις επιλογές της. Στον λογαριασμό του στο twitter μπορεί κανείς να βρει συζητήσεις για τα πάντα ενώ θεωρείται ο επικεφαλής της υπερδραστήριας κυβερνητικής ομάδας στα social media. Έχει δηλώσει λάτρης της ΕΣΣΔ, της Γιουγκοσλαβίας και της Κούβας. Επίσης του άρεσε πολύ και ο ύμνος Λαοκρατικής Γερμανίας του Χόνεκερ.

Μάλλον μόνο ο ύμνος, γιατί ο κ. Κυρίτσης δεν βλέπει την μετανάστευση όπως την έβλεπε ο Χόνεκερ. Με τείχη, συρματοπλέγματα και πυροβολισμούς στο ψαχνό όταν αυτομολούσες, δηλαδή. Από την άλλη, βέβαια, τα σχετικά καθεστώτα της εποχής έχει δηλώσει ότι τα θεωρεί επαναστάσεις όχι δικτατορίες.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: