Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Φωτιά τα τέλη κυκλοφορίας 2017 για αυτοκίνητα μετά το 2007


Τα πάνω κάτω θα έρθουν με τα νέα τέλη κυκλοφορίας τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως στις 15 Νοεμβρίου.

Ήδη οι γενικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί από το υπουργείο και
με βάση αυτές υπάρχουν νέες κατηγορίες τελών για τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Τα πολύ δυσάρεστα νέα έρχονται για όσους αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο την τελευταία πενταετία.Τα καινούργια και ακριβά αυτοκίνητα θα είναι αυτά που θα πληρώσουν τη νύφη και που ουσιαστικά θα κάνουν την απόσβεση για τη μείωση σχεδόν στο μισό των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων άνω των δέκα ετών.

Για τα αυτοκίνητα πριν το 2005 έρχονται μειώσεις από 5% ως και 10%, ενώ για τα αυτοκίνητα πριν το 2000 οι μειώσεις στα τέλη ξεκινούν, σύμφωνα πάντα με τα όσα διαρρέονται από το 10% και φτάνουν ως και το 40% γεγονός που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων της δεκαετίας του '90 θα δουν μείωση πάνω από 500 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας.

Μια πολύ μεγάλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων ωστόσο θα δει μια μικρή αύξηση των τελών (μικρή λέγεται από στελέχη του υπουργείου ότι θα είναι) και αυτοί δεν είναι άλλοι από όσους έχουν αυτοκίνητο από το 2007 ως το 2010 καθώς τα τέλη τους θα υπολογιστούν με βάση τους ρύπους.

Υπάρχουν βέβαια μέσα σε αυτούς και κάποιοι που θα πληρώσουν λιγότερα τέλη, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι καθώς είναι ελάχιστα και τα αυτοκίνητα πριν το 2010 που κυκλοφορούν και έχουν χαμηλούς ρύπους.

Για πρώτη φορά φέτος θα βρεθούν να πληρώνουν τέλη όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο με ρύπους από 80 ως 90 γραμμάρια, ενώ καπέλο αναμένεται να μπει στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αλλά και αυτό αναμένεται να είναι της τάξης των 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: