Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ολόκληρη η επιστολή Παπαναστασίου στον Υπουργό Παιδείας για το ΕΠΑΛ Καινουργίου.


Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Καινουργίου ζητά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Ν. Φίλη.

Ο κ. Παπαναστασίου στην επιστολή του χαρακτηρίζει το γεγονός ολέθριο για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, της νέας γενιάς και των οικογενειών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, στη συγκεκριμένη συγκυρία, θα υποχρεωθούν, μεταξύ άλλων, σε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για...
να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

Τονίζει δε ότι το κλείσιμο δυο τμημάτων γενικής παιδείας και ενός τμήματος της Β’ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, πιθανότατα, θα έχει ως αποτέλεσμα μαθητές και μαθήτριες, μεταξύ των οποίων και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, να υποχρεωθούν στη διακοπή της φοίτησής τους.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, πέρα από την ανάγκη αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους, υπογραμμίζει ότι για το θέμα υπάρχει θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου προς τον Υπουργό Παιδείας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Αγρίνιο, 19 Οκτωβρίου 2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αριθμ. πρωτ.: 67126
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60300, 303
FAX: 2641 0 48498

ΠΡΟΣ :
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Περιφερειακό Δ/ντή
Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας

Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΕΠΑΛ Καινουργίου, βρίσκεται σε διαρκή κατάληψη, αφού οι μαθητές διεκδικούν την επαναλειτουργία των τμημάτων Γενικής παιδείας και της Β΄ τάξης του Τoμέα Οικονομίας και Διοίκησης (που καταργήθηκαν).

Πιστεύουμε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης του ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, αν δεν επαναλειτουργήσουν τα τμήματα, ορισμένοι μαθητές από τις Δημοτικές Ενότητες Θεστιέων και Παραβόλας, την ορεινή Τριχωνίδα και τον Δήμο Θέρμου δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους σε άλλο σχολείο εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης και θα οδηγηθούν στη διακοπή της φοίτησής τους.

Επίσης, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο δημιουργούν την ανάγκη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων κι επομένως η συγχώνευση τμημάτων θα οδηγήσει στην απομάκρυνσή τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κύριε Υπουργέ,
Η κατάργηση των τμημάτων αποτελεί υποβάθμιση και οδηγεί στην σταδιακή κατάργηση της σχολικής μονάδας, γεγονός ολέθριο για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, της νέας γενιάς και των οικογενειών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, θεωρούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, η οικονομική επιβάρυνση για τη μετακίνηση των μαθητών θα είναι ένα ακόμα δυσβάστακτο φορτίο στους ώμους των γονιών τους.

Πιστεύουμε στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και σε μια αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Επιπλέον υπάρχει και η θετική εισήγηση τόσο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας όσο και του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Με βάσει τα παραπάνω ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να εγκριθεί η επαναλειτουργία όλων των τμημάτων, όπως ορίζονται και από την πράξη 3η /14-09-2016 του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου (5 τμήματα Γ.Π., Β’ τάξη Οικονομίας και Διοίκησης).
Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας.

Με τιμή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: