Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το προσφυγικό και η Λέσβος στο Ευρωκοινοβούλιο (Δείτε LIVE)


Μια μεγάλη εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης», με στόχο την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, την ανταλλαγή εμπειριών και την δημιουργία ενός δικτύου και επαφών για το προσφυγικό γίνεται σήμερα από τις 10:00 ώρα Ελλάδος έως τις 17:00 στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει στόχο να ξεκινήσει έναν διάλογο ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που παρέχουν άμεση υποστήριξη στους πρόσφυγες, και στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, φιλοδοξώντας έτσι να εξαπλώσει το κάλεσμα αλληλεγγύης των τοπικών κυβερνήσεων και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε τώρα live 


Και από τις 14:00 το απόγευμα σ' αυτό τον σύνδεσμο

Την εκδήλωση «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης» συνδιοργανώνουν 12 ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πρόκειται για τους: Στέλιος Κούλογλου (Eλλάδα), Μιγκέλ Ουρμπάν (Ισπανία), Μαλίν Μπγιορκ (Σουηδία), Κορνέλια Έρνστ (Γερμανία), Μπάρμπαρα Σπινέλι (Ιταλία), Μαρίνα Αλμπιόλ (Ισπανία), Γιοσού Χουαριστί (Χώρα των Βάσκων), Στέφαν Εκ (Γερμανία), Λόλα Σάντσες (Ισπανία), Μαρί- Κριστίν Βερζιά (Γαλλία), Τάνια Γκονζάλες (Ισπανία), και Μαρίσα Ματίας (Πορτογαλία).

Σαράντα δήμαρχοι και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες θα δώσουν το παρών ενώ από την Ελλάδα θα παρέμβουν, εκτός από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ο Σύρος δήμαρχος Ανδραβίδας, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου και η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 14:00 ώρα Ελλάδος, με θέμα «Το προσφυγικό ζήτημα και οι προκλήσεις του για το νησί της Λέσβου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: